El regal de la lluna de mel de Felipi Letícia segueix portant cua. Segons el diari britànic The Telegraph, el viatge dels llavors prínceps d'Astúries va costar gairebé mig milió de dòlars. Una part la va pagar el rei Joan Carles I, però el restant va procedir de la companyia Navilot SL, una empresa que el mateix any 2004 va tenir unes pèrdues de 322.017 euros.
L'administrador únic de Navilot SL és Josep Cusí, company de regates del rei Joan Carles. El rei emèrit va pagar la meitat dels 447.300 euros que va costar la lluna de mel del seu fill, i segons el diari estranger, Navilot SL va abonar la resta, 230.000 euros.
L'empresa no té cap assalariat, ni en tenia aleshores. A la nota que presenta el rotatiu es comptabilitzen 332.000 euros com a resultats negatius de l'exercici 2004, però tant en aquest document com en els altres no apareix justificat el perquè d'aquesta despesa. L'any següent, la societat va tenir uns beneficis de 205.445 euros que van cobrir el forat anterior.
Navilot SL es va fundar el 1988 i Josep Cusí, el seu gerent, ha participat en nombroses regates internacionals amb el rei emèrit Joan Carles. Alguns dels iots de la sèrie Bribón pertanyen a la firma catalana. El 23 de maig de 2004, un dia després de l'enllaç reial, va començar la lluna de mel dels prínceps Felip i Letícia. Va començar per la geografia espanyola, on van visitar Conca, Terol, Saragossa, Navarra i el País Basc. Després van anar a Jordània, on van acudir al casament de l'hereu, i van seguir cap a Tailàndia, l'Índia, Xina.
33.000 euros a les illes Fiji
L'estada de cinc nits en un ressort exclusiu de les illes Fiji va costar 33.000 dòlars. Des del complex, els reis van publicar una nota d'agraïment: «Quin paradís tan meravellós i remot! Hem tingut una estada esplèndida, lluny de l'estrès i molt ben tractats». Ara, el focus de la polèmica se centra de ple en l'origen de la fortuna que va costar la luxosa lluna de mel dels prínceps el 2004. També s'ha sabut que els actuals monarques van recórrer el món a través de tres continents sota el pseudònim de senyor i senyora Smith.
Les informacions de The Telegraph arriben en el pitjor moment possible per al rei Felip VI, en ple escàndol per l'origen ocult de la fortuna del seu pare. Felip va retirar a Joan Carles l'assignació pública de la qual gaudia i va renunciar a la seva herència després de conèixer els seus negocis presumptament fraudulents que ara investiguen la justícia espanyola i suïssa.
Actualment, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit la investigació al rei emèrit Joan Carles I per la construcció de l'AVE a la Meca i la sospita d'haver cobrat 80 milions d'euros en comissions per la licitació del tren a la ciutat Santa. Els bruts negocis del rei emèrit amb la casa reial de l'Aràbia Saudita fa dies que estan fent parlar. Comissions milionàries, regals sospitosos, fundacions fosques. Tot això se suma a les noves suspicàcies sobre la lluna de mel del rei Felip VI i el seu origen.