José Ortega Cano vol tornar a treure's el carnet de conduir

El torero fa set anys que no es posa al volant d'un cotxe des de l'accident en què va morir Carlos Parra

José Ortega Cano en bicicleta
José Ortega Cano en bicicleta | CatalunyaDiari.cat

 

José Ortega Cano sembla que està passant per millors moments que en el passat. El pròxim mes de juliol es casarà amb Ana María Aldón i també s'ha proposat el repte de superar un dels pitjors moments de la seva vida: el tràgic accident que l'any 2011 li va costar la vida a Carlos Parra i pel qual el torero va ser condemnat a presó.

Per això, segons explica el periodista Jesús Manuel Ruiz, el destre està a punt d'iniciar un curs de sensibilització viària amb l'objectiu de recuperar el carnet de conduir i poder tornar a posar-se al volant d'un cotxe set anys després. De moment, però, Ortega Cano no ho ha confirmat i pel que sembla està content de desplaçar-se en bicicleta.

A presó per homicidi involuntari

28 de maig de 2011. Carlos Parra, de 48 anys i resident a Sevilla, mor després d'impactar contra el cotxe en què viatjava Ortega Cano. El destre va envair el carril contrari amb el seu Mercedes i va xocar fatalment contra el Seat Altea de la víctima.

Com a conseqüència del sinistre, el torero es va debatre entre la vida i la mort i va estar convalescent durant molt de temps. Quan es va recuperar,  va ser condemnat a dos anys, sis mesos i un dia de presó per homicidi involuntari.

El torero José Ortega Cano
El torero José Ortega Cano | CatalunyaDiari.cat

 

Durant poc més d'un any va complir la condemna a la presó de Zuera, a Saragossa, fins que li va ser concedit un tercer grau que va poder complir a Madrid al costat dels seus familiars, ja que només havia d'anar al Centre d'Inserció Social 'Victòria Kent' a passar les nits. Una etapa difícil en la qual els seus fills, Glòria Camila i José Fernando, així com Ana María Aldon, van estar al seu costat en tot moment.

Anys difícils per Ortega Cano

Cal destacar que aquella època era una de les més difícils per Ortega Cano, que encara lluitava per superar la mort de la seva dona, Rocío Jurado, que havia mort cinc anys abans. Un fet que, segons ell mateix va arribar a reconèixer temps més tard, el va fer caure en una profunda depressió i en la beguda.

Ortega Cano y Ana María Aldón saliendo de la cárcel de Zaragoza
Ortega Cano i Ana María Aldon sortint de la presó de Saragossa | CatalunyaDiari.cat

A més, això es va veure agreujat pel fet que el seu fill José Fernando, que es va bolcar amb el seu pare durant la rehabilitació, va tornar a tenir problemes amb la justícia i amb les addiccions. Per sort, l'any 2012 el torero va conèixer a Ana María Aldon i sembla que des d'aleshores ha pogut mantenir una relativa estabilitat i tranquil·litat a la seva vida.


Comentaris

envia el comentari