Primer pla de José Ortega Cano amb ulleres de sol i amb posat seriós

Ortega Cano esclata a ple carrer en escoltar les greus acusacions

Ortega Cano reacciona als comentaris que va fer Rociíto sobre ell

Ortega Cano no travessa pel seu millor moment. Fa uns dies va comprovar com Rocío Carrasco carregava contra ell d'una manera molt dura. Confessava, entre altres coses, que si pogués esborraria el torero de la seva vida.

En les seves paraules va tornar a rescatar un dels episodis més delicats a la vida del vidu de la seva mare. Es tractava del fatal accident que va patir el maig del 2011 i en el qual perdria la vida un home. «Jo mai he tingut un comportament ni il·legal ni delictiu», va començar dient Rociíto.

Va continuar arremetent contra Ortega Cano. «Jo no condueixo, jo no bec, jo no agafo cotxes», va dir en al·lusió a ell. Durant l'última entrega de Montealto va assegurar que «ja voldria que el meu comportament irregular l'hagués tingut molta gent de casa seva».

José Ortega Cano somrient
Ortega Cano està passant per un mal moment | GTRES

Hi ha moltes maneres d'interpretar aquest missatge, però tot apunta que les bales van dirigides cap al destre. Però també al seu germà José Fernando, que està ingressat en un centre psiquiàtric des de fa quatre anys. Allà es recupera un problema d'addiccions.

Les reaccions no van trigar a arribar i Ana María Aldón va ser la primera a traslladar un missatge de calma. «M'ha dit: "Estic molt tranquil. Tinc la consciència molt tranquil·la"» assegurava.

La intervenció de la filla de la Jurado va ser la més dura que es recordi contra el que havia estat marit de la cantant. En un primer moment es va pensar que hi podria haver un intent d'acostament per les dues parts. Fa unes setmanes la dona de Fidel va enviar a la casa del torero una sèrie de records del passat que tenien com a destinatària Gloria Camila.

Muntatge fotogràfic de Rocío Carrasco i José Ortega Cano.
Ortega Cano ha estat víctima dels atacs de Rocío Carrasco | Catalunya Digital

Allò va ser interpretat per molts com un gest que podria conduir a la reconciliació. Però si en algun moment va existir aquesta possibilitat, es va acabar esfumant divendres passat amb aquestes paraules tan crítiques.

Ortega Cano no comptava amb aquesta reaparició de Rociíto. En les darreres hores se li ha pogut veure amb la cara molt seriosa, sense poder dissimular l'abatiment. Va haver de fer front a les preguntes dels periodistes, interessats a conèixer la seva opinió respecte dels comentaris abocats a la seva persona.

Arribat el moment, quan es disposava a entrar al cotxe va reaccionar visiblement molest. «Deixi'm tranquil!», va deixar anar una mica alterat. La situació no és la millor per a ell, que no encaixa bé aquest tipus de crítiques.

Sabia que estava al punt de mira de Rocío, però no va pensar que els primers atacs arribarien per aquest costat. Més d'una vegada ja l'havia amenaçat de rescatar detalls de la relació que mantenia amb la seva mare els últims anys. Per això es va emparar en uns manuscrits que havia deixat la cantant.

Fa setmanes ja es va filtrar que Ortega Cano s'havia negat a pagar-li el tractament de la malaltia a Houston. Fet que no va ser ben rebut al seu dia per la Jurado. Finalment, aquest cost va anar a càrrec de la filla de la xipionera.

Ortega Cano rep una bona notícia

Però no tot són males notícies per a Ortega Cano. Torna a les arenes, però no per posar-se davant d'un bou. Ho farà com a apoderat del noveller Álvaro Burdiel, una jove promesa de la tauromàquia.

Imatge d'Ortega Cano pel carrer amb la mascareta posada
Ortega Cano va demanar als mitjans que el deixessin tranquil | Europa Press

Es mostra encantat amb aquesta nova faceta. «Bé, no eren ganes, ha estat una cosa improvisada», assenyalava. Entenia que «ha vingut bé i estic molt content».

Es desfà en elogis cap al pupil. «Com a persona és d'una família estupenda, els pares, el germà. Són una família encantadora», destacava als mitjans.

Ortega Cano apunta que «m'encanta la seva manera de torejar i m'il·lusiona molt». D'aquesta manera aconseguirà tornar-se a implicar en un món que l'apassiona i que li permetrà mantenir el cap ocupat.