Primer pla d'Ortega Cano i Rocío Jurado

Ortega Cano va trair Rocío Jurado just abans de la seva mort

El destre ha estat assenyalat per María Patiño

José Ortega Cano mai s'hauria imaginat que la seva relació amb Rocío Jurado continuaria generant titulars després de més de quinze anys des de la seva mort.

Des que Rocío Carrasco optés per trencar el silenci a Telecinco amb l'emissió de la seva sèrie-documental, han estat moltes les informacions que han assenyalat al destre. De fet, es preveu que la segona temporada, que veurà la llum ben aviat, tindrà com a protagonista el vidu de l'artista.

Segons ha transcendit als mitjans, els documents que té Rocíito en poder seu no deixarien en molt bon lloc al torero. Encara que ell assegura que no té res a témer, el cert és que la seva filla Gloria Camila ha mogut fitxa per intentar descobrir quins secrets podrien esquitxar al seu pare.

Muntatge fotogràfic de Rocío Carrasco i José Ortega Cano.
José Ortega Cano podria ser el gran perjudicat del documental de Rocío Carrasco | Catalunya Diari

A l'espera de l'emissió de la segona entrega, titulada 'En el nombre de Rocío', María Patiño ha revelat un detall molt lleig que va tenir Ortega Cano amb la seva dona abans de morir. En concret, un gest que bé podria considerar-se una traïció cap a l'artista.

Treuen a la llum la traïció d'Ortega Cano a Rocío Jurado poc abans de morir

Segons ha revelat María Patiño a 'Sálvame', el pare de Gloria Camila s'hauria negat a donar-li diners a Rocío Jurado per cobrir els costos de la seva malaltia. I és que, cal recordar que l'any 2004 l'artista va ser diagnosticada d'un càncer de pàncrees que acabaria amb la vida dos anys després.

Tot i que el pronòstic era molt dolent, ella mai va voler renunciar a viure i va lluitar fins al final per aconseguir el millor tractament possible. Per això, va viatjar fins a Houston (Estats Units) i ser tractada pels millors especialistes del món en una clínica molt costosa.

José Ortega Cano i Rocío Jurado en un photocall
Rocío Jurado se'n va anar a Houston per intentar curar el seu càncer | cedida

La seva estada a l'hospital va ser molt llarga i, per tant, el desemborsament econòmic també va ser brutal. Especialment, si tenim en compte que gairebé tota la família s'hi va desplaçar en algun moment per acompanyar-la en el seu tractament.

Conscient de l'elevat cost que suposaria el seu viatge a Houston, Rocío Jurado hauria demanat al seu marit que li prestés diners per evitar ficar-se en deutes. Una petició que el destre hauria rebutjat rotundament, segons explica María Patiño.

«Li va dir que li agradaria que l'ajudés econòmicament, però el seu marit li va dir que no. Rocío no es va equivocar perquè va quedar un deute molt important, de més de 90.000 euros», comentava la periodista recentment.

María Patiño posa contra les cordes Ortega Cano, Gloria Camila i Rosa Benito

Aprofitant la recent polèmica sorgida al voltant de la distribució de l'herència de Rocío Jurado, que continua creant polèmica, María Patiño ha volgut aclarir diverses qüestions.

María Patiño, somrient, mirant fixament a càmera
María Patiño ha relatat una traïció que al seu moment ja va explicar Rosa Benito | GTRES

En primer lloc ha carregat contra Ortega Cano per no donar-li els diners a la seva dona malgrat que ella, anys abans, l'havia ajudat a pagar la seva finca de 'Yerbabuena'. També ha assenyalat que va ser Rocío Carrasco qui va pagar el deute que la seva mare havia contret per assumir el cost del tractament.

«Va pagar-ho la seva filla Rocío Carrasco quan va vendre la casa de la 'Moraleja', ningú va voler fer front a aquest deute, Gloria. La teva mare era molt llesta i el teu pare va decidir quedar-se amb l'imperi en què la teva mare va invertir tres milions», explicava la periodista.

«El teu pare va estimar a la teva mare, però que sàpigues que la teva mare us va deixar herència, molts diners i no només el milió que us va tocar a cadascú, i quan li va demanar diners al teu pare, al seu marit a qui estimava, no em preguntis per què, ell li va dir que no», sentenciava María Patiño al plató de 'Sálvame'.

No obstant això, i lluny d'adjudicar-se l'exclusiva, la periodista ha volgut deixar clar que es tracta d'una història que ja va explicar Rosa Benito.