Pablo Iglesias és el polític que més diners té al banc

Diego Cañamero, d'Unidos Podemos, solament va percebre 5.112 euros per ajudes familiars del sistema agrari

Pablo Iglesias durant el seu discurs. | Podemos

 

En ple bloqueig polític espanyol s'han fet públics els comptes del Congrés, revelant els nombres en els comptes corrents dels diputats. Aquestes dades poden aportar encara més polèmica al ja convuls panorama polític espanyol, i també alguna sorpresa. En aquest sentit salta a la vista que el líder de Podem, Pablo Iglesias, sigui el que més diners rep de la seva activitat política. En total 118.000 euros repartits entre el seu sou com a parlamentari europeu, la seva retribució com a líder de Podemos i els seus cobraments per altres treballs. En el seu compte corrent hi ha un total de 125.00 euros, encara que cal destacar que també va ser el polític espanyol que més IRPF va pagar: en concret la xifra de 39.488 euros. El líder de la formació morada no posseeix accions en cap empresa.

Per la seva banda, el president en funcions Mariano Rajoy cobra un total de 80.000 euros com a parlamentari. No obstant això, aquestes xifres poden resultar enganyoses, ja que posseeix la fraulera de 533.000 euros en inversions financeres, a més de quatre habitatges, una oficina i un garatge. En el seu compte corrent hi ha un total de 21.000 euros. Va pagar 27.290 euros en IRPF.

Pedro Sánchez, del PSOE, és el que porta xifres més reduïdes. Inverteix una mica més de 6.000 euros en accions de xarxa Elèctrica i cobra una mica més de 23.000 euros com a diputat, però posseeix dos habitatges, dos garatges, un cotxe i 102.000 euros en plans de pensions, pagant per tot 22.354 euros de IRPF. El líder de Ciutadans Albert Rivera va cobrar 83.000 euros el passat any derivats de la seva activitat en la política, aquesta xifra es desglossa en 60.000 euros com a diputat de el Parlament de Catalunya i 22.000 pel grup taronja. Té dues cases al seu nom, una moto i tan sol 5.500 euros en el seu compte corrent. El IRPF que va pagar va ser de 25.510 euros.

El cas més curiós és el del diputat d'Unidos Podemos Diego Cañamero. A la seva declaració es reflecteixen 5.112 per ajuda familiar al sistema agrari, un habitatge protegit a Sevilla i cap altre ben o producte bancari.


Comentaris

envia el comentari