Primer pla de Pablo Urdangarin amb la boca oberta

Pablo Urdangarin i el seu problemàtic passat: assetjament i menyspreu

Pablo Urdangarin ha hagut de fer front a situacions molt dures

Pablo Urdangarin ha estat el gran descobriment de la família reial. Fins avui era pràcticament un desconegut que estava a l'ombra dels seus pares. Tot i això, després de les polèmiques fotos d'Iñaki amb Ainhoa Armentia, s'ha convertit en el portaveu improvisat de la família.

Durant aquest temps, ha tingut un comportament exemplar amb els mitjans. De manera educada contestava i donava el seu punt de vista, sense aixecar mai la veu. El seu comportament no tenia res a veure amb el dels seus familiars, que optaven per guardar silenci.

Però Pablo no ha tingut una vida tan senzilla com podria semblar. En el passat va ser víctima d'assetjament i de menyspreus, com recull la revista Lecturas.

La periodista Pilar Eyre explica que el jove «podria ser rei d'Espanya. És clar que, per ser-ho, alguna cosa els hauria de passar a les set persones que s'interposen en el seu camí al tron». Almenys condicions reuneix, ja que el defineixen com un noi amb formació i amb un posat molt destacable.

A més, «la seva mare no ha renunciat als seus drets successoris, ni per a ella ni per als seus descendents». I això que els ho «han reclamat durant aquests anys» des de Zarzuela, però sense gaire èxit. En qualsevol cas, Elionor pot estar tranquil·la, ja que el fill d'Iñaki i Cristina no té cap intenció de plantar-li cara.

Està centrat en els estudis i en la carrera esportiva. Als seus 21 anys intenta fer-se un lloc a la plantilla del Barcelona. És l'únic dels quatre germans que ha decidit seguir els passos del seu pare.

Pablo Urdangarin i la seva parella Juliana.
Pablo Urdangarin, amb un grup d'amics de la universitat. | Europa Press
 

Eyre assenyala que «té el tractament d'excel·lentíssim senyor i hauria de rebre els honors d'un gran d'Espanya allà on fos». Això li permetria «alternar amb els prínceps reials europeus, però no l'han educat per seguir aquest camí», ressalta. Fa tot el possible per fer una vida normal, com la de qualsevol noi de la seva edat.

Defineixen Pablo Urdangarin com un jove madur, independent i cosmopolita. Ha viscut a diverses ciutats del món, tant amb la família com en solitari, un fet que li ha permès aprendre fins a mitja dotzena d'idiomes.

Una cosa que en destaca la revista és la fama de seductor. «Té a qui assemblar-se», apunta la periodista especialitzada a la Casa Reial. Durant els últims mesos se l'ha fotografiat amb una jove rossa, però alguns mitjans asseguren que només es tractaria d'una amiga.

Imatge de Pablo Urdangarin amb la samarreta de bàsquet del FC Barcelona
Pablo està molt centrat en la seva faceta de jugador d'handbol. | EP
 

Opta per ser molt discret i és gairebé impossible retratar-lo al seu dia a dia. Únicament se'l pot veure anant als entrenaments i partits del seu equip.

Pablo Urdangarin va tenir una infància marcada per les desgràcies

Pablo Urdangarin, com els seus germans, va tenir una infància marcada per les desgràcies. Expliquen que «els menyspreus van ser constants». Arran del 'cas Nóos', «la família es va traslladar a Washington i els nens ho van passar malament a l'escola».

Recorden que Juan, el gran, va patir «bullying», i la resta tampoc ho va tenir gens senzill. Van haver de fer front als escàndols del seu pare sent molt petits.

A Lecturas revelen un episodi que va viure un periodista quan els va anar a fer un reportatge. «Quan veuen un fotògraf abaixen el cap, fan molta pena. Juan, tan gran com és, els protegeix, els agafa per les espatlles, com si fossin els seus pollets», va dir.

Pablo Urdangarin viu separat de la resta de germans, que estan repartits entre Madrid, Ginebra i Londres. Tot i això, ara estan més units que mai. La situació que travessen ho requereix.