El Papa rep un veí de Vilanova del Camí a qui han operat més de 40 vegades

Albert Carol explica al pontífex que vol fer vida monàstica però que les comunitats no han trobat bé la seva entrada per les limitacions físiques que té

El pontífex rebrà tres joves de Tarragona aquest dimecres.
Imatge del papa Francesc  | CatalunyaDiari.cat

Una malaltia de naixement, coneguda com el síndrome de l'artrogriposi múltiple congènita que afecta a un de cada 3.000 naixement, ha condicionat la vida d'Albert Carol, un home de 47 anys i veí de Vilanova del Camí, a l'Anoia. Carol, que treballa com assistent de terra d'aeroport, ha estat operat 47 vegades per corregir la deformació de les extremitat, cames i braços, que li provoca la malaltia.

Malgrat tots els problemes, el vilanoví vol veure la part positiva i, reconeix que durant aquest temps entre quiròfans ha conegut a gent famosa, com la cantant Isabel Pantoja, el tenista Rafa Nadal, la reina Sofia, la infanta Cristina, el futbolista Gerard Piqué i, el passat mes d'octubre, al Papa Francesc, amb qui va tenir una audiència privada.

Visita el Vaticà per seguir una vida monàstica

Segons publica el diari 'Regió7', l'Albert no visitava el Vaticà per conèixer una persona de càrrec important, sinó de poder parlar d'un conflicte personal: el seu interès per seguir una vida monàstica. Un objectiu que fins ara no havia aconseguit, ja que, segon el mateix Carol, les comunitats no han trobat bé la seva entrada per les limitacions físiques que té. 


 

Carol reconeix que el papa Francesc és una persona «molt propera» i «cordial» i que des d'un primer moment es va interessar pels seus problemes de salut. El vilanoví feia més d'un any que havia demanat poder parlar amb el papa Francesc: «Li havia escrit més d'una carta en què explicava el meu cas», explica Carol, qui assegura que després de mesos d'espera, a principis d'octubre li va arribar una carta del Vaticà i una trucada directa d'un secretari del Papa que li va anunciar que tenia l'audiència concedida i el viatge pagat. 

Carol explica amb il·lusió que el pontífex li va demanar que després de la intervenció —el vilanoví està a les portes de sotmetre's a una altra operació quirúrgica— el tingués informat, ja que el volia tornar a veure


Comentaris

envia el comentari