El Parlament aprova una llei per regular el consum lúdic i terapèutic de la marihuana

Aquesta llei serà pionera a tota Europa, ja que fins i tot a Holanda només es regula el consum, i aquesta normativa inclou també el transport i el cultiu

El Parlament ha aprovat —amb 118 vots a favor dels partits Junts Pel Sí, Ciutadans, el Partit Socialista Català, Catalunya Sí Que es Pot i la CUP— una nova llei que regularà el consum, el transport i el cultiu del cànnabis. La normativa serà pionera a tota Europa, ja que fins i tot a països avantguardistes com Holanda només hi regulen el consum. Així, a Catalunya es podrà consumir marihuana sempre que s'hi formi part d'una associació cannàbica. Aquesta llei va arribar al Parlament gràcies a una Iniciativa Legislativa Popular i de la voluntat social, ja que van aconseguir-se més de 50.000 signatures per fer possible aquesta normativa.

Condicions per ser soci d'un club cannàbic i consumir de forma legal | Generalitat de Catalunya

  

També es regularà la producció i compra de la marihuana mitjançant els clubs, ja que podran facilitar 60 grams mensuals de cànnabis per als majors de vint-i-un anys i 20 grams als quals tenen edats compreses entre els divuit i els vint. Si les associacions o clubs incompleixen aquesta norma, hauran de pagar una multa de 12.000 euros. Pel que fa al cultiu, els clubs cannàbics tenen dret a cultivar uns 150 quilograms de cànnabis a l'any, i passaran a ser entitats sense ànim de lucre, motiu pel qual no poden obtenir un benefici comercial d'aquest cultiu.


Comentaris

envia el comentari