Una parodia de corrupció de l’humorista José Mota era el vídeo preferit de Maza

El fiscal general recentment finat li agradava riure de les bromes que es feien sobre el ministeri públic

Aquest dissabte, 18 de novembre, va morir el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, en un hospital de Buenos Aires. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy va fer el seu homenatge particular sumant-se a les mostres de condol via Twitter, enviant les seves condolences als familiars del difunt: «Ha mort el Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza Martín. El meu reconeixement i agraïment per una vida de treball al servei de l'Estat. El meu sentit condol a la seva família, amics i companys. Descansi en Pau».

  

  

Però també hi ha un altre tipus d'homenatge no tant trist. Tal com ho informa el diari 'El Español',el fiscal general era una persona amb molt sentit de l'humor. Aquesta era una faceta poc coneguda d'ell, rere el seu posat de persona seriosa. Maza sempre se'n reia d'ell mateix. Alguns companys seus de professió el van rebatejar com a «Mazinger», la qual cosa li feia molta gràcia.

Tanmateix, acceptava amb bon humor les caricatures que se’n feien del ministeri públic. A la vegada se’n reia de les bromes que es feien d’ell per la seva «fama de perseguir el delicte», així com de totes les bromes i sàtires. El seu vídeo preferit era la paròdia que va fer l’humorista José Mota —ex Cruz y Raya, habitual en TVE, ara en solitari—, sobre la lluita contra la corrupció. L’humorista imitava a Félix Rodríguez de la Fuente, i recreava ‘El Hombre y la Tierra’. 

Mota en el paper de Rodríguez de la Fuente, descrivia diferents variants del «conseller ibèric», i la seva tendència en rebre tot tipus de comissions. El moment clau del vídeo es veu quan un fiscal cau d'una rama sobre aquestes «especies», i es barallen de tal manera fins que els «empapera».


Segons el cercle d'amistats juristes més íntim: «Podia veure'l cent vegades seguides i reia com la primera vegada. L'última vegada el vam veure fa uns dies a la seva casa, perquè havia descobert que el podia reproduir en el seu televisor».


Comentaris

envia el comentari