Pas endavant per al nou Ikea de Salt

L'ajuntament gironí aprova el pla per edificar el nou centre
Un dels centres comercials d'Ikea | Cedida

El municipi gironí de Salt va aprovar dilluns passat, 31 de juliol, en sessió plenària amb caràcter extraordinari, la modificació puntual del pla general i l'adaptació al pla director del sistema urbà de Girona, en relació a l'encreuament de l'AP-7 amb la C-65, que permetrà el desenvolupament urbanístic del sector sud de la població, deixant un perímetre de 900.000 metres quadrats on es pretén construir un nou Ikea. Alhora, la zona també s'habilitarà per crear un espai enfocat a la sanitat i l'educació, amb la construcció del nou hospital Josep Trueta, que servirà com a facultat de Medicina i com a escola i institut.

L'objectiu del projecte és crear una zona amb potencial econòmic i la construcció d'un nou Ikea seria la millor opció per complir amb aquesta finalitat. Encara que el passat 24 de setembre es va celebrar una consulta ciutadana, on el 87,6% dels vots van sortir favorables al desenvolupament del sector sud, l'aprovació de la modificació no ha tingut èxit en totes les formacions de l'Ajuntament. Mentre que ERC ha donat suport al projecte, IpS-CUP s'ha abstingut en la votació. 

 

La conducta d'aquest últim ha estat molt criticada pels altres grups que es plantegen quin tipus de coalició de govern hi ha amb ERC, si ha de ser l'oposició qui els aprovi les propostes perquè no estan d'acord amb projectes «tan importants» com aquest i només hi estan quan es parla de la independència, així ho ha expressat Iolanda Pineda, portaveu de PSC. De la mateixa manera, aquesta ha demanat a IpS-CUP que abandoni «un govern que no té capità ni timó». Per la seva banda, el tinent d'alcalde i portaveu d'IpS-CUP, Ferran Burch, ha defensat l'abstenció argumentant que «no han posat traves a la voluntat dels ciutadans que van votar». Comentaris

envia el comentari