Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge del saló del Palau Reial i la reina Sofia amb rostre neutre en vestit blau

Què està passant amb la reina Sofia al Palau Reial i per què ha desaparegut

Aquest matí, la reina Sofia no ha acudit als actes per 10è aniversari de la proclamació del seu fill

Avui la Casa Reial espanyola està de celebració. Aquest dimecres, 19 de juny, s'ha complert el 10è aniversari de la proclamació de Felip VI. I per a l'ocasió, se celebraran diversos actes durant el dia d'avui.

Entre ells, una desfilada oficial i la imposició de medalles de l'Orde del Mèrit Civil.

Tot i això, i malgrat la seva importància, aquest esdeveniment històric ha estat marcat per una gran absència: la de la reina Sofia. Com hem pogut veure, l'emèrita no ha fet acte de presència. Una desaparició que, segons sembla, podria estar relacionada directament amb Joan Carles I.

Imatge de Letizia i Felip VI amb les seves filles al balcó del Palau Reial
La Família Reial s'ha reunit per commemorar els 10 anys de regnat de Felip VI | GTRES

Tot just ascendir al tron, l'actual rei es va veure obligat a prendre una sèrie de mesures per netejar la imatge pública de la Corona. Entre elles, reduir el nombre de membres de la família reial.

Des del primer moment, el fill de la reina Sofia ha intentat deslligar la institució de tots els escàndols que han protagonitzat alguns membres de la família. Motiu pel qual, actualment, les infantes Cristina i Elena i els seus respectius fills ja no en formen part.

D'aquesta manera, les persones que encara pertanyen a la família reial són els monarques actuals, les seves filles i els reis emèrits. Tot i això, avui la mare de Felip VI s'ha convertit en una de les grans absents en els actes pel 10è aniversari de la coronació del seu fill.

Imatge de la reina Sofia a l'últim esdeveniment al qual ha assistit
La reina Sofia ha estat la gran absent de la jornada | GTRES

Una absència que ha estat molt comentada, ja que, a diferència del marit, la reina Sofia continua mantenint la seva activitat dins l'agenda oficial de la Casa Reial. Però, segons sembla, hi ha un motiu de pes pel qual la monarca no ha pogut acompanyar el seu fill i les seves netes aquest dia tan especial.

Si hi ha alguna cosa que van deixar clar els actuals reis d'Espanya quan van heretar el tron va ser que volien deslligar-se del tot de Joan Carles I i els seus escàndols. Per això, i per evitar haver-lo d'invitar també, tot apunta que Felip ha decidit prescindir de la presència de la seva mare.

Per què la reina Sofia no és present al 10è aniversari de la proclamació de Felip VI?

Si Felip VI hagués convidat la reina Sofia a participar en els actes pel 10è aniversari del seu ascens al tron, també ho hauria d'haver comunicat al seu pare. Ja que, sens dubte, aquest tracte de favor diferent s'hauria convertit en el centre de totes les mirades.

Per això, i en un intent per evitar qualsevol polèmica aquest dia tan especial per a la monarquia espanyola, l'actual rei d'Espanya ha optat per prescindir de la seva mare.

Foto dels reis emèrits, Sofia i Joan Carles, caminant junts al funeral de Constantí de Grècia
La reina Sofia s'ha vist perjudicada per la situació de Joan Carles I | Europa Press

Tot i això, aquesta no és la primera vegada que la reina Sofia es veu perjudicada pel distanciament que existeix entre Joan Carles I i la resta de la Família Reial.

Una cosa que ja vam poder veure el 31 d'octubre passat, durant el 18è aniversari de la princesa Leonor. Aquell dia, la monarca tampoc no va estar present durant la jura de la Constitució de la seva neta, malgrat pertànyer a la Família Reial espanyola.

Aquesta vegada, el motiu va ser el mateix que ara. Tot i que l'emèrit va expressar el desig d'estar present en aquest moment històric, Felip i Letícia van declinar la seva proposta.