rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Pau Donés confessa que haurà de «fer 'químio' de per vida» a causa d'un «gen molt agressiu que li provoca tumors»

Li van diagnosticar càncer de còlon fa tres anys
Imatge d'arxiu del cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés. | CatalunyaDiari.cat

 

El líder i cantant del grup de música Jarabe de Palo, Pau Donés, ha confessat en una entrevista al diari 'Ara' que haurà de fer quimioteràpia de per vida, ja que té un «gen molt agressiu que li provoca tumors». 

 

«Jo haig de fer 'químio' de per vida, tinc un gen molt agressiu que em provoca tumors,i si en deixo de fer, malament rai... Òbviament no és una loteria, és una putada, però hi ha coses que m’han anat bé: fa tres anys que m’aixeco sense ressaca i abans era gairebé cada dia. També he descobert el món de les plantes medicinals i tinc moltes ganes d’estudiar osteopatia», relata  Donés, mostrant-se positiu en tot moment. 

  

 

 

Donés va perdre la seva mare quan tenia 16 anys

Una entrevista en què el cantant comença explicant el moment més dur de la seva vida: la pèrdua de la seva mare. «La meva mare es va suïcidar. Era depressiva, però la seva mort va ser totalment inesperada. Va ser molt dur, però l’ensenyança de vida va ser estupenda: viu el moment, de vida només n’hi ha una, així que 'p'alante'», explica Donés de quan només tenia 16 anys. 

 

No obstant això, Donés assegura que de la seva infància en guarda bons records. De fet, de ben petit ja somiava a ser músic. «Era una vocació, vaig néixer músic, ho tinc claríssim. També sóc hiperactiu i la manera que tenia la meva mare de calmar-me era posar-me música. M’encantava!», explica el cantant, qui amb 10 anys ja va començar a tocar la guitarra i d'adolescent va muntar el seu primer grup. 

 

Van passar els anys, i quan en tenia 30, la seva vida va tornar a fer un tomb, gràcies a la cançó de 'La flaca', que es va convertir en un èxit de vendes. «Com totes les cançons que tenen èxit, és un misteri. Per què aquesta sí i una altra no? Al final el que crea aquesta cançó és una emoció que acaba emocionant més gent», reflexiona Donés. 

 

«Vam estar deu anys amb molta exposició pública, una bogeria. Anàvem de cul. Discos, promos, gires tant aquí com a Llatinoamèrica. També tenia temps per compondre, a més els viatges m’inspiraven moltíssim», relata el cantant sobre aquell moment de la seva vida, sent conscients que tard o d'hora havia d'arribar la frenada.
 

Fa tres anys li van diagnosticar càncer 

En aquest sentit, Donés «recorda l’època d’'Operación Triunfo'» amb la qual, assegura que «era impossible competir». Així doncs, van començar a tocar per Europa i els Estats Units. «Nosaltres el que volíem era fer discos i gires», i per això van va deixar les multinacionals i va crear la seva pròpia «república independent». 

 

«Aquest canvi ens va donar una motivació brutal. Portàvem cinc anys molt bèsties, de cop ens tornava a anar molt bé. De sobte, vaig començar a sentir-me cansat. Tenia un dolor al duodè, em van fer proves i fa tres anys em van trobar el tumor».

 

Un cop dur per al cantant que es refereix a ell com un «refredat malt curat». «Al costat de la mort de la meva mare, el càncer és un refredat mal curat. M’agrada explicar-ho així perquè és una frase molt gràfica». 

 

No obstant això, la malaltia no ha impedit que l'any passat Pau Donés fes una gira de 120 concerts, dos mesos després d’una operació per una metàstasi. «Aquest any volíem parar, però com que ens truquen molt, doncs seguim», sentencia el cantant. 
 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

👄 Ja pots rebre l'actualitat dels famosos i de la premsa del cor fent clic aquí!

Comentaris