IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Pau Donés reapareix la nit de Nadal després de la seva lluita contra el càncer

El cantant va aparèixer al programa especial 'Telepasión' de TVE tot i que fa uns mesos va anunciar la seva retirada temporal dels escenaris

El cantant Pau Donés
El cantant Pau Donés | CatalunyaDiari.com

 

El cantant Pau Donés, mític vocalista de la banda Jarabe de Palo, va reaparèixer a la televisió durant la nit de Nadal gràcies al programa 'Telepasión', de TVE, un dels especials que van inundar la graella televisiva. 

Televisió Espanyola va apostar per un programa musical, com tants altres cops, per acompanyar la festa que es vivia a casa de centenars de milers de persones per tot l'Estat, i va sorprendre amb actuacions musicals com les del mateix Pau Donés, retirat dels escenaris des de fa uns mesos, o Pastora Soler.

Pau Donés torna mesos després de retirar-se

La reaparició de Pau Donés va sorprendre especialment perquè el cantant aragonès va anunciar el passat mes d'octubre que es retirava temporalment dels escenaris i de l'escena musical per passar un temps amb la família. 

Tot i això, Donés va fer un lloc per participar a 'Telepasión' i dedicant unes boniques paraules d'agraïment als seus seguidors sobre l'escenari, un fet que va donar un dels moments més emotius de la nit. 

Amb tot, i com es podria esperar després de la seva doble lluita contra el càncer, el cantant de Jarabe de Palo va reaparèixer més prim que en les seves últimes aparicions.

Rosana y Pau Donés

Pau Donés i la cantant Rosanna | El Español

Durant la seva aparició, Pau Donés es va animar a cantar el mític tema 'Si tú no estàs aquí' amb la cantant Rosana, demostrant davant el públic una gran complicitat entre tots dos. També van interpretar el tema 'Pa'ti no estoy', una altra cançó molt coneguda de la cantant.

La notícia del seu càncer va commocionar el món de la música

Va ser l'any 2015 quan Pau Donés va anunciar una de les notícies més dures de la seva vida: tenia càncer. Però s'ho va prendre amb un positivisme que es va convertir en una lliçó de vida per a molta gent, especialment alguns dels seus companys de professió. 

Segons va explicar en aquell moment, li van detectar 14 bonys al fetge, però poc més d'un mes després el van operar i li van extirpar. Després d'una llarga temporada de recuperació, i quan semblava que la situació anava per bon camí, Pau Donés va donar de nou la mala notícia: tenia metàstasi al peritoneu. 

Jarabe de Palo
Jarabe de Palo | CatalunyaDiari.com

 

Per fi, tres anys després del diagnòstic, el vocalista de Jarabe de Palo va poder dir que s'havia curat del seu càncer, però quan va fer 52 anys va decidir abandonar la música i els escenaris temporalment per passar més temps amb la seva família, especialment la seva filla adolescent.

La lluita contra el càncer

El cantant ha estat durant els últims anys un dels artistes que ha donat més suport a causes benèfiques en favor de la investigació contra el càncer, sobretot perquè és una malaltia que li toca de molt a prop, no només pel seu propi cas, sinó perquè la seva mare també el va patir. 

Després de superar la seva malaltia, 'Jarabe Y Amigos Contra el Cáncer', com es va anomenar a la banda durant aquests concerts especials, van actuar en diverses ocasions per aconseguir fons i finançament per estudiar el càncer. 

Com és habitual en aquest tipus d'iniciatives, Pau Donés es va envoltar de cantants molt populars i coneguts a l'escena musical espanyola, com ara Luz Casal, Manolo Garcia o el català Antonio Orozco, que també són grans amics de l'artista aragonès. 

Gràcies als seus actes i a la solidaritat dels assistents, es van recaptar uns 80.000 euros, una quantitat destinada a l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron, el VHIO, en paraules del mateix cantant. 


Comentaris

envia el comentari