Pau Donés se sincera sobre el seu càncer

El cantant acaba de publicar el seu llibre titulat ’50 pals… i segueixo somiant’

Pau Donés ha parlat sobre la seva vida. | Cedida

El cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, ha publicat un nou llibre titulat '50 pals… i segueixo somiant' on reflexiona sobre el suïcidi de la seva mare, el seu «coqueteig» amb les drogues i la mort. El cantant explica que de cadascuna de les seves experiències, bones o dolentes, n'ha après una lliçó. Tal com relata en el seu llibre, una setmana després de complir 16 anys del suïcidi de la seva mare: «Vaig passar de sentir-me gran a ser-ho. En un segon vaig passar de ser un idiota adolescent a un adult. La mort d'una mare… Quin pal! La lliçó va ser severa però definitiva: el sentit de la vida va cobrar la importància que en realitat tenia i que jo, fins al moment, no li havia sabut donar. Mai ningú em va donar una lliçó tan poderosa, i si soc el que soc és gràcies a la fortalesa que la meva mare em va transmetre de forma dura i fulminant».

Amb el pas del temps, va començar a «coquetejar» amb les drogues, tal com explica: «Vaig començar jove en aquest sòrdid món, de la qual cosa no em sento gens orgullós, sinó més aviat penedit, perquè qui em diu a mi que 'haver-li donat llenya al cos' no hagi tingut a veure amb el càncer que ara pateixo i que, d'altra banda, ara em manté allunyat de les drogues».

Una altra de les ombres de la seva vida ha estat el càncer: «dos mesos després de complir els 49 em van diagnosticar un càncer tan potent com la vida que he portat, en el meu cas no podia ser d'una altra manera. Un càncer que segurament m'acompanyarà tota la vida». Segons destaca el cantant, el càncer el va tornar acostar a la seva filla Sara, que va néixer quan ell tenia 30 anys i en aquell moment sentia que no estava preparat per ser pare. Ara exerceix a temps complet de pare i li ha canviat la vida: «gràcies a ella ara soc més gran, més fort, més persona i molt més feliç», segons explica a 'El Español'.

Pau Donés amb el seu nou llibre | Instagram

El cantant també ha volgut explicar que ell «no es vol morir per diverses persones». «Em quedo pel meu pare, per la meva filla, pels meus germans, els meus amics i en general per tota la gent que m'estima. No es mereixen que em mori ara [...] També em quedo per mi mateix, perquè morir-me ara no em va bé», ha dit. Cal destacar que a Pau li van extirpar tretze tumors i quan semblava que el cantant ja s'havia curat del tot, ha tornat a patir un dur revés amb l'aparició d'un nou tumor maligne al peritoneu. Segons diu el cantant: «ara començo de nou, amb la mateixa actitud i les mateixes ganes de sempre».


Comentaris

envia el comentari