YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Paula demana la seva mort a la presidenta de Xile: «Li prego que em doni l'eutanàsia, ja no suporto el meu cos»

La jove xilena pateix un «trastorn degeneratiu no descrit» que li impedeix viure dignament

Paula Díaz, la joven chilena que pide morir dignamente
Paula Díaz, la jove xilena que demana morir dignament | Cedida

«Li prego que em doni l'eutanàsia, ja no suporto el meu cos», demana desesperada la Paula Díaz, una noia de 19 anys de Xile. La jove ha volgut gravar-se en un vídeo, que actualment està circulant per les xarxes socials, per tal de demanar a la presidenta del país, Michelle Bachelet, que acabi amb el seu patiment. La Paula pateix un «trastorn degeneratiu no descrit», i fa anys que no viure dignament.

La jove se la veu completament contusionada a les imatges, sense poder obrir els ulls, amb els genolls dislocats i havent de portar un bolquer per adults. És per aquest motiu que demana compressió a tot Xile. Tot i les seves paraules i la seva veu, que es relaciona més amb la d'una nena petita, demana una única cosa, morir en pau.

«És terrible no poder descansar ni de dia ni de nit. Li suplico amb tota la meva força que em vingui a veure. El meu cos està estripat, no puc col·locar-me de cap manera perquè el cos no em faci mal o se'm trenquin els ossos. Com no ho poden entendre? Ja no puc més. Això és una tortura i no podem suportar més maltractament. Si té el poder, per què no em dóna el descans que li suplico?», reclama la Paula.

Cinc anys de dolor

Va ser l'any 2013 quan va començar aquest infern per la jove xilena, a causa d'una suposada migranya provocada per la reacció de la vacuna de la 'coqueluche', també coneguda com a tos ferina. La Paula va acabar rebent un tractament erroni, ja que llavors li van detectar meningitis. Els medicaments receptats no feien efecte i la menor va començar a patir rigidesa i espasmes. Des de llavors, la seva situació només va empitjorar dia rere dia.

Els següents anys, se li van desenvolupar diferents infeccions víriques i trastorns epilèptics. Va ser llavors quan van trobar l'inici neurològic del seu problema, diagnosticant-li un «trastorn degeneratiu no descrit», sobre el qual no existia tractament per alleujar el dolor.

Ara, cinc anys després, segueix sense trobar cap tractament ni medicament per poder pal·liar el seu dolor, motiu pel qual demana l'eutanàsia. Ara la seva mare la cuida les 24 hores del dia, l'alimenta, la neteja, i inclús impedeix que s'ofegui amb el seu propi vòmit. Aquesta és la terrible situació que ha de viure Paula i de la que no rep solució. Només demana una mort digna, molt millor que la vida que porta.


Comentaris

envia el comentari