Peñafiel creu que la reina Sofia «ha fracassat en la seva vida»

El periodista ha escrit un llibre sobre la mare de Felip VI que complirà 80 anys el mes de novembre

La reina Sofía, en una imagen de archivo.
Una imatge d'arxiu de la reina Sofia. | Cedida.

Jaime Peñafiel ha escrit un llibre sobre la mare de Felip VI coincidint amb el seu vuitanta aniversari que celebrarà el mes de novembre. La publicació s'anomena 'Els 80 anys de Sofia: Esposa, mare i àvia', i és un recull dels moments principals de la vida de la monarca.  

El periodista ens relata totes les vivències de la reina emèrita però també ens dona la seva opinió sobre ella, que no és del tot positiva. En una entrevista concedida a la revista 'Jaleos', on parlava del llibre, Peñafiel afirmava que l'esposa de Joan Carles I «ha fracassat en la seva vida, totalment. Un fracàs rotund com reina, com mare, com àvia i com dona».    

No divorciar-se va ser un error

Sobre la seva condició de reina el periodista afirma: «Diu que és reina perquè està casada amb el rei, però és un consort. Ella és la consort i com tal s'ha comportat». Peñafiel creu que s'hauria d'haver divorciat, ja que no fer-ho va ser «l'error de la seva vida»

El rey emérito Juan Carlos I junto a la reina Sofía
La reina Sofia amb el seu marit el rei Joan Carles I  | Cedida

 

L'autor del llibre justifica aquestes paraules pel fet que «tenia motius més que suficients, i no calia arrossegar el seu desamor de forma pública, ja que la reparació d'aquest ja no és possible. Com esposa, no va saber, no va voler o potser estava massa afectada per aquest desamor». El periodista afirma que la reina continua enamorada tot i les moltes infidelitats de Joan Carles i que compleix fidelment el seu paper.   

La relació de Sofia amb la seva nora 

«En tot moment ha provat de ser una bona sogra», explica Peñafiel que afegeix que «davant l'oposició del rei quan va descobrir que Letícia era divorciada, es va posicionar a favor del seu fill». Jaime Peñafiel assegura que va donar suport a la parella fins que un cosí de la seva nora va publicar informacions sobre el seu avortament. «Té un concepte molt estricte de la moral i quan s'assabenta que Letícia va avortar, l'aparta», afirma el periodista.   

Letizia y Sofía en su visita a Juan Carlos.
Letícia i Sofia van visitar juntes al rei Joan Carles | GTRES

 

El periodista diu això sobre el moment de tensió que va haver-hi entre les dues reines a la catedral de Palma: «Una foto amb les seves nétes i la reina Letícia esclata d'una forma violenta, terrible. Potser l'escena més violenta que s'hagi produït en la monarquia». 

Finalment, Peñafiel torna a demostrar la seva poca simpatia per l'actual reina i afirma que Felip es va equivocar escollint-la com esposa: «Letícia no ha enganyat ningú. El culpable de tot és Felip. Va demostrar una irresponsabilitat enorme casant-se amb Letícia».    


Comentaris

envia el comentari