Peñafiel sobre el rei: «Va ser fred, sense humanitat, sense empatia»

El conegut periodista ha criticat el missatge de Nadal de Felip VI, assegurant que va ser «polític i social i gens familiar»

El missatge del rei durament criticat per Jaime Peñafiel
El missatge del rei durament criticat per Jaime Peñafiel | CatalunyaDiari.cat

El discurs institucional de Felip VI ha provocat nombroses reaccions al llarg de la setmana per part de molts periodistes espanyols, tant analistes polítics com de la premsa de societat. Una de les que ha trigat més, i que era de les més esperades, era la de Jaime Peñafiel. L'especialista en la Casa Reial no ha dubtat en ser molt dur amb el monarca de qui ha dit que va ser «fred» i que li «va faltar humanitat i empatia»

Després de les crítiques més polítiques que va fer per exemple Gabriel Rufián,  Peñafiel ha volgut centrar el seu atac contra el rei en la falta d'un to més personal en el seu discurs. Ell esperava un discurs més entranyable i es va trobar amb un missatge «polític i social gens familiar», a diferència del que van fer els membres d'altres cases reials europees. 

Posa com a un bon exemple a la reina d'Anglaterra

El periodista posava com a exemple d'un bon missatge nadalenc a la reina Elisabet II d'Anglaterra. Segons ell, la monarca va encertar quan va parlar al seu missatge dels 70 anys del seu fill, el príncep Carles o de les bodes i els naixements que hi ha hagut a la família reial britànica. 

Peñafiel hauria volgut una discurs més «familiar» i no tant «polític»
Peñafiel hauria volgut un discurs més «familiar» i no tant «polític» | CatalunyaDiari.cat

Jaime Peñafiel assegurava que li hagués agradat que Felip: «compartís els seus problemes com a cap d'Estat, com a marit de Letícia, pare d'Elionor i Sofia, fill de Joan Carles i Sofia i germà d'Helena i Cristina».  Sobretot remarca que hagués estat «molt emotiu i entranyable» recordar el 80 aniversari dels seus pares. 

Respecte a l'esposa d'Iñaki Urdangarin, Peñafiel explicava que segurament els ciutadans «l'haurien sentit més pròxim si s'hagués referit, d'una manera subliminar, al retorn de la germana pròdiga al si de la Zarzuela».

Sorprès pel seu silenci respecte a Catalunya

El periodista també es va mostrar sorprès per la falta de mencions a Catalunya. En aquest sentit, creu que també podia haver seguit l'exemple d'Elisabet amb el Brexit: «Fins i tot amb les més profundes diferències, tractar a la resta amb respecte i com a éssers humans que són. Sempre un primer cap a una millor comprensió», deia sobre el discurs de la reina. 


Comentaris

envia el comentari