Les pensions pujaran un 0,25%, l'import mínim al qual obliga la llei

El Govern aprovarà demà dia 30 de desembre el decret per falta de pressupost general

Pensionistes passejant pel parc. | Ministeri de l'interior

Divendres vinent 30 de desembre s'aprovarà un Reial decret que donarà llum verda a la pujada de les pensions públiques en un 0,25%, l'increment mínim que exigeix la llei. La mesura tindrà validesa a partir de l'1 de gener de 2017 i s'aprova d'aquesta manera per l'absència de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any vinent. El decret, que haurà de ser convalidat per les Corts, no serà aprovat per majoria, amb la qual cosa el Govern es veurà obligat a negociar amb els altres grups parlamentaris de l'oposició la pujada.

Aquest increment del 0,25% és el mínim que la llei fixa quan la Seguretat Social es troba en dèficit, i per aquest motiu, aquest serà el quart any consecutiu en el qual les pensions no pujaran d'aquest percentatge. L'última reforma de les pensions va tenir en compte les despeses i ingressos del sistema i estableix la quantia que s'aportarà. Així i tot, els sindicats CCOO i UGT s'oposen a aquesta pujada mínima de les pensions, i demanen que el percentatge sigui d'1,2 en 2017, d'acord amb la inflació prevista per a l'any vinent.

De la mateixa manera que els sindicats, els partits de l'oposició, entre els quals es troben PSOE, Units podem, PNB, ERC i PDECat ja van registrar al Congrés una proposició de llei el passat mes d'octubre demanant una pujada de les pensions del mateix percentatge per a l'any que ve per evitar que els pensionistes perdin poder adquisitiu.


Comentaris

envia el comentari