IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El govern espanyol demana al Congrés prolongar l'estat d'alarma durant sis mesos

Les pensions es veuran afectades per una retallada d'aproximadament 75 euros a l'any el 2019

A partir de l'any que ve, cap persona podrà jubilar-se amb les condicions de l'any 2011

Los jubilados a partir del año que viene, tendrán una pensión más baja.
Els jubilats a partir de l'any que ve, tindran una pensió més baixa. | Cedida

Les pensions patiran una retallada a partir de l'any 2019, per tant tots aquells treballadors que es jubilin a partir de l'1 de gener d'aquell any es veuran afectats i tindran una paga una mica més baixa que la que s'obté avui en dia segons els anys cotitzats, així ho explica 'El País'. Aquestes retallades es fan amb motiu del factor de sostenibilitat.

  

  

Es tracta d'una mesura que va instaurar el govern espanyol en la reforma de pensions de l'any 2013, tot i que en aquell moment no es va posar en marxa. Es farà ara amb l'objectiu de poder adequar les futures pensions a les actuals esperances de vida.

75 euros menys a l'any per pensionista

S'ha fet un càlcul aproximat i s'ha arribat a la conclusió que s'haurà de retallar un 0,5% d'aquestes pensions que es donin d'alta a partir del 2019. Aquest és encara un número no oficial ni definitiu, ja que encara es continua treballant en com serà l'aplicació d'aquest factor de sostenibilitat.

D'aquesta forma cada pensionista rebrà menys diners del que reben avui en dia les persones que ja cobren aquestes jubilacions. Com a dada clau es pot destacar que la pensió mitjana de jubilació el 2017 ascendia a una quantitat de 1.074 euros al mes en 14 pagues, mentre que ara, al 2019, suposarà un cobrament de 75 euros menys a l'any.

És important dir també que aquesta retallada serà només l'any 2019, això és pel fet que es tracta d'un factor acumulatiu. Quan passin cinc anys des que estigui vigent, es revisarà i es veurà llavors quina mesura se segueix aplicant, durant els cinc pròxims anys.

L'objectiu de la nova mesura

Com ja hem explicat, aquest fet es dóna principalment perquè l'esperança de vida de la població ha variat. Cada cop cada ciutadà viu de mitjana més anys i es preveu que aquesta dada sigui augmentant. Això vol dir que les pensions s'hauran de pagar durant més anys i perquè això es pugui fer serà necessari pagar menys a cada ciutadà. En definitiva, menys diners durant més anys.


Comentaris

envia el comentari