YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

Per què els telèfons mòbils comencen per 6?

El Pla de Numeració Telefònica explica algunes curiositats

Els números que comencen per 6 ja s'han acabat. Foto: cedida.

L'any 2020 hi haurà més persones amb telèfon mòbil que amb electricitat o aigua corrent a casa seva. Això vol dir que cada cop queden menys números per donar, ja que s'estan esgotant les combinacions, de manera que haurem de recórrer al número 7. Ara bé, per què si els telèfons fixes comencen amb 9, es va escollir el número 6 com la xifra inicial amb la qual designar els mòbils?

El Pla Nacional de Numeració Telefònica ha editat una guia on explica la normativa dels serveis telefònics. En aquesta guia podem conèixer els preus orientatius de les trucades i l'ús adequat de les diverses línies.A més a més, explica el perquè d'aquest número 6. La voluntat era de ser més europeus: "En arribar una nova manera de telefonia, els números de les terminals mòbils també començaven per 9, però es va decidir canviar-ho, fonamentalment per l'escassetat de nombres i perquè els usuaris poguessin fer-se una idea del destí i la diferent tarifa al veure el nombre marcarà", ha explicat al digital Verne gent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Calia recórrer, doncs, a una numeració que arribés als 100 milions de números: "Dintre d'aquestes possibilitats, el 6 era el rang més habitualment utilitzat per a comunicacions mòbils en els països europeus", expliquen. És per aquest motiu que des del 2010 ja s'han donat algunes línies noves amb 7. De moment s'han ocupat els que van del 71 al 74,


Comentaris

envia el comentari