IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Per què els bebès finlandesos dormen en caixes de cartró?

Es tracta d'una tradició del país escandinau des de fa dècades

Un bebè finlandès en una capsa de cartró. Foto: BBC Mundo

 

Els bebès finlandesos dormen en capses de cartró. L'afirmació no té cap trampa: es tracta d'una tradició que es dóna al país escandinau des de fa dècades; concretament des dels anys 30. El govern finlandès dóna a totes les mares del país una capsa amb roba, bolquers, llençols i alguna joguina com a obsequi; amb la voluntat que tots els nadons del país visquin els seus primers dies en igualtat de condicions. La capsa inclou un petit matalàs al fons i és tradició que els nens dormin les seves primeres nits entre les parets de cartró.

Tot i que les mares poden escollir entre la capsa i un ingrés en metàl·lic, la majoria opta per l'obsequi. La iniciativa va néixer el 1938 per a les famílies més desafavorides i l'any 1949 es va implantar a tota la societat. Des que es va instuarar, els experts destaquen que s'ha reduït radicalment la mortalitat infantil a Finlàndia, juntament, és clar, amb tots els progressos mèdics i de qualitat de vida que s'han fet des de llavors.

Per a les famílies, la recepció de la capsa és una tradició i hi ha curiositat per veure de quin color és cada any. «Quan arriba, abans que el bebè, sents il·lusió perquè és la primera cosa substancial que pots palpar abans de ser mare», explica una finlandesa a BBC Mundo, que recull aquesta informació.


Comentaris

envia el comentari