URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Per què els rellotges dels anuncis marquen les 10.10 hores?

Hi ha moltes teories

Imatge d'arxiu. Foto: cedida

Si us hi fixeu bé, tots els anuncis de rellotges tenen una cosa en comú: marquen les 10.10 hores. Menys en comptades ocasions, tots els anuncis on surtin rellotges analògics, marquen aquesta hora, l'agulla gran senyala el dos i la petita, el deu. Moltes teories giren al voltant d'aquest fet i el web Excite n'ha fet un recull de les més importants.

Entre aquestes teories, n'hi ha una que diu que és un homenatge a tres personatges històrics: Lincoln, Kennedy i Luther King. Segons aquest mite, tots tres van ser assassinats en aquesta hora, però és fals. També n'hi ha una altra que diu que és l'hora en què es van llençar les bombes atòmiques a Hiroshima i Nagasaki, un homenatge a les víctimes. Però aquesta també és falsa perquè no es van bombardejar les ciutats a les 10.10 hores.

A banda d'aquestes teories més esbojarrades, n'hi ha dos molt lligades que semblen ser veritat. Senyalar el deu i el dos, permetria poder veure amb claredat les dues busques i no veure-les superposades. Aquesta teoria es basa en la llei psicològica de la percepció de les coses i diu que aquesta separació ens permetria apreciar correctament el disseny i l'estil del rellotge. Lligada amb aquesta teoria, n'hi ha una altra que diu que aquesta posició és més bonica per la seva simetria. A més, les dues busques emmarquen la marca del rellotge i la ressalta, fet que fa que parem més atenció a l'empresa.


Comentaris

envia el comentari