ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

Picar entre hores i no engreixar-te és possible si saps com

Amb els trucs i els aliments saludables que et proposem podràs cuidar la teva línia sense haver de passar gana
Si coneixes alguns consells i què menjar, picar entre hores està permès. | Europa Press.

 

Picar entre hores és un dels teus pitjors enemics per cuidar la línia perquè, si no ho fas bé, pots ingerir fins i tot més calories que en un dels àpats forts del dia. Però quan coneguis els trucs que t'expliquem a continuació, podràs tornar a menjar entre àpats sense remordiments.

Abans de detallar quins són els aliments més saludables per picar, és important tenir en compte alguns consells. En primer lloc, saltar-te algun dels cinc àpats és contraproduent, ja que llavors s'arriba a la següent menjada amb més gana que de costum i amb una major capacitat d'acumular greixos. És especialment important no evitar l’esmorzar, ja que això evitarà que al llarg del dia ingereixis unes 250 calories més de les degudes. Al cap d'un any, no esmorzar pot suposar 10 quilos més de pes que fer-ho.

 

Un altre consell és programar les hores dels teus cinc àpats diaris. D'aquesta manera el cos crea un hàbit saludable i evitem menjar el primer que veiem o el primer que ens ve de gust. En aquest sentit, és positiu que portis el menjar preparat de casa i que no tornis a picar fora dels horaris que has establert. Finalment, allunya't de la nevera com a companya de nit. Tot i que hi ha estudis que demostren que el nostre organisme ens demana aliments més dolços a partir del vespre, fes front a aquests desitjos. A diferència dels nostres avantpassats, el nostre organisme ja no necessita emmagatzemar tanta quantitat de greixos per suportar la jornada laboral.

Aliments saludables per picar entre hores


Després d'aquests consells, et detallem quins són els aliments més recomanables per picar durant el dia. Per esmorzar, pots prendre barretes de cereals, iogurt o fruita. Si tens més gana, pots preparar-te un sandvitx de formatge amb tomàquet, de gall dindi, vegetal, etc. Per berenar, pren-te un parell de galetes. Altres opcions són barretes de cereals, formatge amb pernil dolç, gall dindi o melmelada. Si et quedes amb gana, abans de tornar a picar, espera. L'efecte de sacietat arriba al nostre cervell entre 15 i 20 minuts després d'haver menjat, per la qual cosa val la pena esperar una mica abans de seguir menjant.