Les línies blanques del pit de pollastre indiquen que pot tenir fins a un 224% més de greix

Les marques vénen provocades per una malaltia que fa que l'animal tingui un 224% més de greix

Pechuga de pollo con algunas líneas blancas
Pit de pollastre amb línies blanques | Cedida

La multiplicació de l'oferta de productes orgànics i ecològics ha fet que els consumidors percebin les diferències entre aliments. Un dels més destacats ha estat el pollastre, del qual, la possibilitat de comprar-lo «de corral», ha provocat que s'hagi difós un perillós element que no havia estat detectat.

Es tracta d'unes fines línies blanques, visibles al pit de pollastre, que fins ara havien passat desapercebudes. Els compradors consideraven que formaven part de la naturalesa de l'animal. No obstant això, la comparació amb els productes ecològics han fet que s'investigués la procedència de les marques.

Què són les línies blanques del pollastre?

A la izquierda el pollo en buenas condiciones, en medio el que suele haber en supermercados y a la derecha el que se reutiliza para salchichas o nuggets
A l'esquerra, un pollastre en bones condicions. Al mig, el que trobem als supermercats. A la dreta, l'utilitzat per fer 'hot dogs' o 'nuggets' | Cedida

 

Un estudi desenvolupat per la Universitat d'Arkansas i Texas, A&M, als Estats Units, ha determinat que les línies blanques del pollastre són sinònim de mala qualitat. Es considera que les marques vénen originades per una malaltia patida per l'animal, la qual és provocada pel mètode de criança.

Les línies estan col·locades, de manera paral·lela, a les fibres musculars. La dificultat de moviment fa que desenvolupin gran quantitat de greix, pel que la massa muscular del pollastre disminueix, en benefici de l'aparició d'aquesta anomalia, que es tradueix en la pèrdua de qualitat del producte.

Pollastre de mala qualitat

Pechuga de pollo con algunas líneas blancas
Les línies blanques al pit de pollastre són una mostra que no és de bona qualitat | Cedida

Una vegada desenvolupat l'estudi, es va determinar que les peces de pollastre, que compten amb les línies blanques, tenen fins a un 224% més de greix. De forma paral·lela, aquesta situació provoca que la quantitat de proteïnes de l'animal sigui fins a dues vegades inferior a el normal.

De la mateixa manera, el producte no només és pejoratiu en el que respecta a la seva qualitat alimentària, sinó que també compta amb elements desfavorables en el seu consum. Aquest tipus de pollastre no absorbeix correctament els olis vegetals, a més de tenir un sabor menys agradable.

«En els últims anys, la quantitat d'aquest tipus de carn ha augmentat de manera substancial. Trobem diferents malalties musculars al 96% de la carn de 285 fragments estudiats al laboratori», detalla l'estudi universitari, que considera que aquesta situació ve provocada pel constant increment de la demanda de pollastre.
 


Comentaris

envia el comentari