Plantegen una nova estació de l'AVE a Catalunya

Formaria part del projecte de combinar modalitats de transport que ha d'unir Sants amb l'Aeroport del Prat
Imatge d'arxiu de l'AVE | CatalunyaDiari.cat

 

El Ministeri de Foment espanyol considera «raonable» articular una parada del tren d'Alta Velocitat a l'Aeroport de Girona, amb la finalitat de fomentar la intermodalitat entre maneres de transport i millorar l'aprofitament de la capacitat de l'aeròdrom, segons ha indicat el titular del Departament, Íñigo de la Serna. Aquest aeroport se sumaria així al del Prat de Barcelona, pel qual ja s'està construint una llançadora AVE, que connectarà l'estació de tren de Sants amb la T1 de l'aeroport.

De la Serna ha assegurat que el desembre del 2018 estaran llestes les obres d'aquest enllaç, que permetrà arribar a l'aeroport de la capital catalana en uns dinou minuts. «De moment, entre aquest mes d'abril i el proper de maig es muntarà la tuneladora amb la qual s'excavarà el gruix de la connexió, un túnel d'uns quatre quilòmetres», ha indicat el ministre sobre la llançadora al Prat, que compta amb una inversió d'uns 285 milions d'euros.

 

Respecte a la parada de l'AVE a Girona, De la Serna considera que es tracta d'una idea «més que raonable». «Així ho consideren Aena i el Ministeri, per la qual cosa he donat instruccions a Adif perquè treballi juntament amb la Generalitat», ha declarat el ministre durant un acte sobre el Corredor Mediterrani. El ministre ha emmarcat aquesta iniciativa en l'aposta estratègica del Ministeri de Foment espanyol per la intermodalitat entre maneres de transport, en la qual també va circumscriure el pla de millora previst a Rodalies.