IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

La plataforma Zalando col·loca Barcelona com la sisena ciutat més elegant del món

El Top 5 l'ocupen París, Londres, Viena, Venècia i Florència

Imagen de archivo de la Sagrada Familia
Imatge d'arxiu de la Sagrada Familia de Barcelona | Cedida

La plataforma de compra online Zalando ha elaborat un rànquing per conèixer les ciutats més elegants del món, i els seus usuaris han col·locat Barcelona entre elles. Concretament, la ciutat comtal ocupa la sisena plaça de la llista, per darrere de París, Londres, Viena, Florència i Venècia. La votació s'ha realitzat valorant factors com la moda, l'arquitectura, l'atractiu per als visitants, els costos de vida, els accessos i la neteja, i s'ha acudit també a experts en diferents matèries per valorar les seves opinions.

Així, Barcelona ha escalat posicions especialment pels seus accessos, on ha quedat en primera posició. En total, la capital catalana acumula 3,94 punts d'un total de 5 possibles, i la seva puntuació també s'ha vist afavorida per la percepció de la ciutat que la gent té en el terreny de la moda. En el costat oposat, la neteja és l'aspecte pitjor valorat. Per trobar una altra ciutat espanyola a la llista cal baixar fins a la posició número 20, on es troba la capital, Madrid, malgrat comptar amb la nota màxima en l'àmbit de la moda, on obté un 5, però la neteja i la contaminació penalitzen considerablement la seva nota.

Més enllà de les dues ciutats més grans del nostre país, cal baixar fins a la posició número 61 per trobar una altra espanyola: la capital andalusa. Sevilla treu la seva puntuació més alta (4,87) en la categoria de cost de vida, però es veu molt penalitzada per la nota que obté en la categoria de moda, on obté un 0.0 en escoles de moda i un 0,70 en l'opinió dels periodistes del sector.

Respecte a les primeres classificades, París guanya per golejada a la resta amb una nota de 4,35 sobre 5 i traient la màxima puntuació en els àmbits de l'activitat i opinió de periodistes de moda i arquitectura i la valoració dels periodistes del sector. La neteja, com a Barcelona, és la seva assignatura pendent. Després d'ella, Londres, Viena, Venècia i Florència completen el Top 5, sent Itàlia l'únic país que repeteix amb dues ciutats entre les primeres posicions.


Comentaris

envia el comentari