Platja de les Catedrals.
Platja de les Catedrals (Galícia)
Entre les localitats de Lugo de Foz i Ribadeo es troba la platja de les Catedrals, considerada una de les més espectaculars del món. El vent i el mar han esculpit durant anys el litoral d'aquesta platja originant uns penya-segats de fins a 32 metres d'alçada que formen un paisatge espectacular i tot un regal per la vista. El moment perfecte per visitar-la és quan la marea es troba baixa, ja que això ens permetrà caminar per la sorra i contemplar de prop les «catedrals»: les esquerdes i forats que l'erosió de l'aigua ha deixat als penya-segats. El seu nom real és la platja d'Aigües Santes.
Platja de Cofete (Canàries)
Fuerteventura té a la seva punta sud una de les platges verges més impressionants de les Illes Canàries. A la platja de Cofete podrem gaudir de la naturalesa en estat pur envoltats de sorra i mar. Ni més ni menys que dotze quilòmetres de platja envoltats del massís muntanyenc de Jandia, un dels pocs paisatges naturals lliures de la urbanització massificada a la qual estem acostumats al nostre litoral. La naturalesa «salvatge» del paisatge ens obliga a ser prudents i prendre precaucions en prendre un bany en les seves aigües, ja que l'estat del mar pot ser perillós.
Platja de Gulpiyuri.
Platja de Gulpiyuri (Astúries)
Entre la costa de Llanes i Ribadesella, a Astúries, trobem una de les platges més atípiques de la península. L'aigua del mar entra fins allà a través d'un buit en les roques que l'erosió ha causat amb el pas dels anys, deixant-nos d'herència un lloc únic: una petita platja d'amb prou feines 50 metres però d'una naturalesa única. Va ser declarada Monument Natural el 2001 i està situada al nord del poble de Naves. Si volem evitar aglomeracions quan visitem aquesta joia natural és recomanable no fer-ho durant la temporada alta o bé matinar per agafar un bon lloc.
Platja de Ses Illetes.
Platja de Ses Illetes (Balears)
La platja de Ses Illetes a Formentera és considerada la sisena millor platja del món i la segona a tot Europa. Es troba a quatre quilòmetres de la Savina, a la península de Trucadors i és una de les platges més freqüentades pels submarinistes per l'alga posidònia, que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que es troba sota les seves aigües i el caràcter cristal·lí d'aquestes. Amb 500 metres de longitud és tot un paratge paradisíac que s'ha de visitar si en tenim la possibilitat.
Platja de Bolonia.
Platja de Bolonia (Andalusia)
És una de les platges semi verges més belles de la província de Cadis. Es troba al costat de les ruïnes de Baelo Claudia, molt prop de Tarifa i es caracteritza, a més de per les seves aigües cristal·lines, per la seva fina sorra blanca i per una enorme duna que el vent de llevant s'encarrega d'eixamplar amb el pas dels anys. Contemplar les ruïnes de Baelo i passejar pels 3.800 metres de longitud que té la platja és sens dubte una de les millors opcions si visitem la província aquest estiu.
Platja de Cuevas del mar.
Platja de Cuevas del mar (Astúries)
Situada a la desembocadura del riu Nueva i a la localitat asturiana de Llanes, aquesta singular platja ens recorda a la majestuosa platja de Catedrals. L'erosió de l'aigua i el vent ha originat a les seves roques i penya-segats un paisatge únic del qual podem gaudir mentre prenem un bany. La platja té 300 metres de longitud i el seu enclavament, encaixada entre penya-segats i amb forma de petxina, la protegeix del vent i els corrents, la qual cosa la converteix en un lloc perfecte per gaudir de les temperatures suaus del nord de la península.
Platja de Canyelles.
Platja de Canyelles (Catalunya)
Canyelles és la platja més allunyada del centre urbà de Lloret de mar i és una de les platges semi naturals més belles de la Costa Brava. Està envoltada de penya-segats i pins, i posseeix un ric fons marí que farà les delícies dels afeccionats a l'snorkel i a la pesca submarina.
Platja de la Concha.
Platja de la Concha (País Basc)
A Sant Sebastià trobem una de les platges més famoses del nostre país i una de les millors platges urbanes del món. Situada en la Badia de la Concha, el Monte Urgull la separa del riu Urumea. La platja té uns 1.300 metres de longitud i és recomanable consultar l'estat de les marees abans de gaudir d'un dia de bany.
Platja de Guerra.
Platja de Guerra (Cantàbria)
A Sant Vicente de la Barquera trobem una de les platges preferides dels surfistes per les fortes ones i vents que la caracteritzen. Situada a l'oest del Cap Oyambre, és una platja aïllada, sense edificacions properes i no sol massificar-se massa pel que no tindrem problema a fer-nos buit en la sorra.
Platja de la Granadella.
Platja de la Granadella (País Valencià)
Amb uns vint metres d'amplada, la platja de la Granadella a Xàbia és un petit paradís natural que ens recorda a la costa balear però, en aquest cas, no necessitem sortir de la península per gaudir d'un lloc de característiques semblants. Les singularitats d'aquesta platja mediterrània fan que sigui molt freqüentada per turistes pel que, si volem visitar-la, és necessari matinar una mica.