La població a Catalunya creix al 2018

Han arribat 42.990 immigrants des de l’estranger i 3.823 des d’altres punts d’Espanya

La població s'incrementa a Catalunya novament
La població s'incrementa a Catalunya novament | Cedida

Poc a poc sembla que Catalunya va recuperant part de la població que havia anat perdent a principi d’aquesta dècada. Així, per quart any consecutiu Catalunya torna a incrementar el seu nombre d’habitants, segons dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística. En concret, l’1 de gener de 2018 hi havia censades 7.488.207 persones, el que suposa un increment del 0,63% de la població respecte l’any passat.

Unes xifres de creixement superiors a les d’Espanya, que per segon any consecutiu ha incrementat el seu nombre d’habitants, però només en un 0,28%. Gran part d’aquest creixement és deu a l’increment de la població estrangera i al saldo vegetatiu positiu, és a dir, que es van produir més naixements que defuncions.

La immigració fa pujar el nombre d’habitants

L’arribada de gent provinent d’altres països o d’altres punts d’Espanya ha ajudat a augmentar la població a Catalunya en 47.063 habitants, només superada per la Comunitat de Madrid. D’aquests, 42.990 han vingut des de l’estranger i 3.823 des d’altres comunitats autònomes.

En quant a les nacionalitats, els marroquins, els colombians i els veneçolans són els que més van creuar les fronteres per entrar a Espanya, tot i que molts dels que venien d’aquest darrer país ja ho feien amb la nacionalitat espanyola.

La emigració es redueix

Un altre fet que a ajudat a fer pujar la població ha estat la reducció del nombre de persones que se’n van a viure fora de les nostres fronteres. De fet, tot i que els marroquins són els que més han immigrat també es situen entre els que més han emigrat, només superats pels romanesos i els britànics.

Pel que fa a la emigració de gent nascuda al territori també ha disminuït respecte a anys anteriors en un 2,4%. La gran majoria per anar a països com Regne Unit, França, Estats Units o Alemanya.


Comentaris

envia el comentari