IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un poblat suís estudia pagar 60.000 euros a persones que hi vagin a viure

Amb 240 habitants, les autoritats d'Albinen busquen combatre l'èxode rural

Albinen, el pueblo Suizo que podría ofrecer 60.000 euros por vivir en él
Albinen, el poble suís que podria oferir 60.000 euros per anar a viure-hi | Cedida

Una localitat suïssa anomenada Albinen estudia la possibilitat de pagar fins a 60.000 euros a les famílies que decideixin mudar-se a viure allí, segons informa cadena SER. El pròxim 30 de novembre, la proposta serà sotmesa a votació popular i llavors es decidirà de forma definitiva si la iniciativa s'engega.

El poble, situat al sud-oest de Suïssa, està situat a 1.300 metres sobre el nivell del mar dins de la vall del Roine, als Alps, i en ella resideixen unes 240 persones en l'actualitat.

A causa de l'èxode rural, moltes de les cases d'Albinen s'han convertit en segones residències. Una situació que els seus veïns intenten solucionar a través d'aquesta iniciativa.

Segons han indicat en un comunicat, aquesta proposta es considera una «inversió de futur» perquè el poble no es quedi despoblat i deixi de ser una simple destinació vacacional.

D'aquesta manera, estan disposats a pagar fins a 21.500 euros a cada adult que es traslladi allí i 8.500 euros per als nens, fins a arribar a un màxim de 60.000 euros per família amb dues condicions: que els adults siguin menors de 45 anys i que visquin al poble almenys deu anys.

No obstant això, la contrapartida es troba en l'ocupació i els habitatges: El preu mitjà de les cases d'Albinen ronda els 171.500 euros i l'oferta laboral és escassa, ja que el poble amb prou feines disposa de petites granges i horts.

En aquest sentit, han assegurat en el seu comunicat que a prop de la localitat hi ha dos pobles on es podria anar a treballar.

Aquesta proposta ja s'ha fet també a Itàlia

Aquest poble suís no és el primer a apostar per pagar als qui estiguin disposats a anar-se a viure allí. L'alcalde de Candela, un poble situat a la regió italiana d'Apulia, va decidir oferir 800 euros als solters que decidissin mudar-se allí, 1.200 euros a les parelles i 1.800 a les famílies de tres membres, a més de l'exempció d'alguns impostos.

De moment, fins a sis famílies ja s'han mudat al poble italià després de decidir acceptar l'oferta. Com a condicions, a Candela demanen fixar la residència al poble, llogar un habitatge i justificar un sou anual mínim de 7.500 euros. Actualment, aquesta localitat té 2.700 habitants.


Comentaris

envia el comentari