IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

El poble més petit de Catalunya és Gisclareny amb només 27 habitants

El seu predecessor, Sant Jaume de Frontanyà, va convertir-se en un punt d'atracció turística i així va augmentar el nombre d'habitants

Gisclareny és el municipi amb menys habitants de Catalunya
Gisclareny és el municipi amb menys habitants de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Viure en un municipi amb molts habitants té els seus avantatges perquè pots fer més vida social i conèixer gent nova. A més, ben segur que això et permet disposar d'establiments on poder gaudir i passar una bona estona i tenir a l'abast el transport públic. Per això, els que no estan tan poblats poden resultar menys atractius. Tanmateix, això no és pas el que li ha passat a Sant Jaume de Frontanyà i el que li podria succeir a Gisclareny, dos municipis del Berguedà. 

Precisament, va ser la impactant falta d'habitants el que va comportar que el primer municipi es convertís en un lloc d'atracció turística per ser on menys persones vivien de tot Catalunya. De fet, això ha portat a l'increment del seu nombre d'habitants, ja que tan sols hi havia 19 persones, l'any 2011, xifra que va augmentar fins a 27, el 2016, fins a arribar als 30 actuals.

No obstant això, el nou any s'ha presentat amb canvis i ara és Gisclareny el municipi amb menys habitants de Catalunya perquè només 27 persones hi resideixen després de perdre'n dues. Una de les dades més curioses és que tenia 225 habitants, l'any 1900, però es van quedar en tan sols 21, el 1981.

Es tracta de dos municipis petits que fa temps que no superen els 40 habitants. Pel que fa al municipi posseïdor del títol, el conformen 15 homes i 12 dones, mentre que a Sant Jaume de Frontanyà hi viuen 19 homes i 11 dones. Encara que és evident la diferència entre la quantitat d'establiments d'ambdós municipis en comparació a les grans ciutats, a Gisclareny es pot torbar un restaurant, una casa rural, una església romànica i un refugi.

Els municipis menys i més poblats 

Després de Gisclareny i Sant Jaume de Frontanyà, els qui segueixen la llista amb 42 habitants són Fígols, també al Berguedà, i La Febró, al Baix Camp. Forès, Senan i Savallà del Comptat, tres municipis de la Conca de Barberà tenen 45, 49 i 57, respectivament.

D'altra banda, els municipis més poblats de Catalunya són Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Terrassa amb 216.428 habitants, després d'haver superat recentment a Badalona que en té 215.848, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya. Pel que fa al total de Catalunya, hi viuen 7.555.830 persones. 


Comentaris

envia el comentari