El polèmic anunci de llenceria masclista que ha incendiat les xarxes

El suggeridor vídeo ha incendiat les xarxes i exigeixen a la fundadora de la firma que demani disculpes

Campaña publicitaria de esta marca de ropa interior.
 Campanya publicitària d'aquesta marca de roba interior | ©Honey Birdette

 

Estem en ple segle XXI i afortunadament el paper de la dona empoderada comença a ser percebut amb naturalitat en la nostra societat. No obstant això, les batalles que encara lliurem per poder ocupar el mateix lloc que els homes en certs àmbits i situacions ens fa romandre en estat d'alerta i saltem al mínim indici de sentir vulnerats els nostres drets.

  

En els últims dies, han estat moltes les dones que s'han sentit així davant el llançament d'un anunci de llenceria al que ratllen de masclista, generant amb això l'etern debat de si una marca pensada per a la dona hauria de mostrar-la d'aquesta forma.

 

  

Festa en l'oficina: L'anunci de llenceria titllat de masclista

 

  

Fa només uns dies, la coneguda signa de llenceria australiana Honey Birdette, llançava el seu nou espot promocional: Festa en l'oficina. Ho pots veure a continuació:

 

Tot un desplegament de luxe i celebració on un elenc d'impecables homes amb smoking i dones abillades amb conjunts de la més sofisticada llenceria celebraven junts la que podria ser la festa de Nadal.

Dures crítiques


Com calia esperar, les reaccions han estat explosives per part de moltes dones a les quals aquest anunci de llenceria els sembla masclista, ja que els resulta una ofensa per al sexe femení i una reculada en la lluita feminista.

D'una banda, troben sense sentit que a la festa estiguin tots els homes elegantment vestits mentre totes les dones apareixen només amb roba interior suggeridora.

Hi havia els qui criticaven molt durament que precisament fora en un entorn laboral on es contextualitzava la festa, denunciant que és precisament en aquests llocs on més dones sofrien i silenciaven l'assetjament sexual que rebien per part dels treballadors de sexe masculí.Honey Birdette no es disculpa: els motius


El que para moltes ha estat més que escandalós és que la mateixa firma, després de l'allau de queixes rebudes per part de les agreujades, no hagi rectificat ni demanat disculpes, més aviat al contrari.

La fundadora de la marca, Eloise Monaghan, ha alçat la veu per pronunciar-se i ho ha fet expressant-se amb meridiana claredat. Per a ella no existeix cap motiu per disculpar-se. De fet considera absurd i inversemblant que aquest debat es produeixi l'any 2017.

Monaghan defensa el tipus de dona que mostra l'anunci, com una dona poderosa i molt segura de si mateixa, que abraça la seva sexualitat com a part de la seva identitat, i que amb la seva actitud deixa clar que no sent por a l'assetjament.

De fet, són moltes altres dones els qui han titllat de «feminazi» i acomplexades als qui han arremès les seves crítiques contra l'anunci, acusant-les de ser elles amb la seva actitud els qui frenen l'esperit d'alliberament del sexe femení, al que diuen només falta posar-li damunt un burca.

 

La polémica está servida con esta campaña.
La polèmica està servida amb aquesta campanya| ©Honey Birdette

Diferents opinions


La polèmica està servida i ben candent. Els temes que concerneixen la guerra de sexes continuarà generant debats i mostrant la diversitat d'opinions plurals que emergeixen des de la nostra societat.

Potser aquest sigui el camí, que de quant succeeix al món sorgeixi l'oportunitat de reflexió i el contrast d'opinions: com més formes diferents d'entendre l'evolució de la societat més possibilitats haurà de trencar el pensament únic, sigui sexista o totalitarista.

Mentrestant, no està malament recordar que la publicitat sempre ha utilitzat els seus recursos per arribar al seu públic objectiu. Algú s'ha preguntat qui és?

En qualsevol cas, aquest tipus de llenceria bé podria ser un regal comprat per un home per a la seva parella o un autorregal per a la dona que gaudeix de sentir-se sexy més enllà d'amb qui ho comparteixi. Malgrat tot, l'anunci sedueix a qualsevol dels dos.


Comentaris

envia el comentari