Les polèmiques paraules de l'alcalde de Chipiona: «La que més estimava Rocío Jurado»

Dona suport a la visita de Rocío Carrasco a Chipiona per homenatjar Rocío Jurado

La visita de Rocío Carrasco a Chipiona per recordar a la seva mare, Rocío Jurado, ha provocat nombroses reaccions, tant a l'àmbit institucional com a les xarxes socials. La visita es produïa tan sols tres dies després de l'homenatge familiar a la 'chipionera', al qual acudia gairebé íntegrament a la resta del clan Mohedano-Jurado, excepte la filla de 'la més gran'. Per tant, amb motiu del 15 aniversari de la seva mort, l'ajuntament de la localitat gaditana ha dut a terme un acte institucional d'homenatge a l'artista. El seu alcalde, Luis María Aparcero, ha atès els mitjans allà presents confessant que «no és agradable recordar aquest dia, però bé, hem d'estar perquè és un dia assenyalat».

L'alcalde de Chipiona explica l'homenatge a Rocío Jurado

L'edil de la localitat gaditana explica que es va fer un primer homenatge dissabte passat perquè «els familiars tenien més temps per poder venir aquest dia i nosaltres institucionalment hem decidit celebrar-ho avui (dimarts)».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Tanmateix, en ser preguntat sobre si tenen el suport de la família de la 'chipionera', Aparcero afirma que «hem convidat al poble a qui vulgui venir. La família ho sap, ho coneix tothom, s'ha fet públic, però no era la idea de portar aquí a tota la família. L'Ajuntament ve a fer-li un record a Rocío a aquest aniversari». 

«Rocío Carrasco ha decidit venir avui, no serà aquí amb nosaltres. Ella ha vingut individualment per no estar al centre mediàtic d'aquesta trobada. I res, aquí en record i trobant-se un poquet amb la data històrica de la mort de la seva mare entre altres coses», ha afegit.

«A la que més estimava amb diferència era a Rocío Carrasco»

Al seu torn, Aparcero ha lloat la figura de la gaditana més famosa del món: «Nosaltres estem aquí perquè Rocío Jurado és 'la més gran', la més internacional i la més important que tenim, i venim a fer-li un homenatge a Rocío Jurado. Rocío Jurado era una dona molt apassionada i tenia molts grans amors».

«Estimava Chipiona, a la Verge de Regla, al seu marit, al seu altre marit, la seva família, la seva gent, però a qui més estimava amb diferència era a Rocío Carrasco, això està clar, que és la seva filla i amb tota la situació que estem avui vivint i estem sentint jo crec que és moment de donar suport a Rocío Carrasco pel seu sofriment, per la qual cosa ens estem assabentant tots i pel qual ha passat, i aquesta violència que s'ha generat en la seva vida», ha explicat.

Aparcero dona suport al testimoni de Rocío Carrasco

A més, el màxim representant polític de la localitat ha donat suport fermament a la filla de Pedro Carrasco: «Crec que és el moment d'estar. Ella ja ha explicat tot el que havia de dir i seguirà explicant més en els seus programes, i nosaltres institucionalment donem suport a Rocío Carrasco, però avui estem aquí amb Rocío Jurado. Ara anirem al cementiri i li dedicarem unes paraules a Rocío Jurado i en això estem».

«Està i estarà, i veurà el monument i estarà, però no aquí mediàticament. Aquest ambient potser no li agrada en aquest moment perquè no és important. També vull dir que a part d'això, Rocío Carrasco ha estat la persona que la seva mare ha decidit que sigui l'hereva universal, això serà per alguna cosa no? Gràcies a Rocío Carrasco el museu s'obrirà», ha valorat.

Polèmica després de les paraules de l'alcalde de Chipiona

Després de les paraules de l'alcalde, molts 'tuiters' han criticat el comportament de l'edil per no fer referència als altres dos germans de la dona de Fidel Albiac, Gloria Camila i José Fernando. «Rocío Jurado tenia tres fills, no un, quina vergonya que un alcalde faci referències al fet que sigui de sang o no», criticaven algunes persones a les xarxes socials. «No conec ni sé qui és l'alcalde. Però hauria d'enviar un comunicat, demanant disculpes, ja que els fills de Rocío Jurado són tres i no un com va dir ell. Lamentable el menyspreu cap a aquests dos fills i al seu vidu José Ortega Cano», deia un altre tuit.


Comentaris

envia el comentari