IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La policia adverteix d'una nova estafa que ofereix cupons falsos d'Ikea per aconseguir dades personals

En entrar a l'enllaç compartit demanen que responguis a una sèrie de preguntes per aconseguir un dels cupons, però és una trampa

Un dels grans magatzems d'Ikea
Un dels grans magatzems d'Ikea | CatalunyaDiari.cat

La Policia Nacional ha tornat a advertir d'una de les perilloses estafes que circulen per les xarxes socials. Aquesta vegada, els estafadors utilitzen el nom d'Ikea com a reclam perquè els clients caiguin a la trampa.

El missatge, com en anteriors ocasions, també podria estar circulant a través de Whatsapp. Es tracta d'un enllaç en el qual cal entrar per, suposadament, obtenir un dels cupons regal d'Ikea.

Falsos cupons d'Ikea

A l'enllaç es pot veure una imatge de la multinacional Ikea, i un titular en el qual posa que Ikea «regala un cupó de 500 euros a tothom». A sota d'això hi ha un comptador que diu quants cupons queden disponibles, per tal que la gent vulgui ser dels primers i caure abans al parany.

Per arribar a aconseguir aquest cupó, que és fals, cal contestar una sèrie de preguntes. És llavors quan els estafadors obtenen les dades que volen. Exactament el mateix ja ha succeït en ocasions anteriors amb estafes que utilitzaven el nom d'importants empreses com Coca-Cola o Decathlon.

La Policia Nacional ja ha advertit a la població: «No, no, no! Aquest cupó tampoc t'arribarà. Només volen obtenir les dades o subscriure a algun servei 'Premium'. No piquis».

Una estafa molt habitual

Molts estafadors utilitzen noms de conegudes empreses per obtenir dades de les persones que cauen en l'estafa. L'última vegada que ha succeït ha estat sota el nom de Decathlon.

En aquella ocasió la Policia Nacional també va advertir: «Sentim comunicar-te que no és una promo oficial de Decathlon. Comprova sempre les ofertes a les webs oficials», aconsellaven.

El que s'oferia en aquella estafa era un cupó bescanviable a Decathlon per 280 euros, evidentment fals.


Comentaris

envia el comentari