IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La policia alerta sobre noves estafes en promocions comercials falses

Coca-cola, Bimbo, Ryanair i Lancôme són les marques amb les quals s'estan fent aquestes estafes

Agente de la Policía Nacional en un ordenador
Agent de la Policia en un ordinador. | Cedida

La Policia espanyola ha tornat a advertir, una vegada més, sobre diferents estafes que poden robar dades o directament els diners de les persones que cauen en la seva trampa. En aquesta ocasió, es tracta d’estafes relacionades amb quatre grans marques diferents: Coca-cola, Ryanair, Lancôme i Bimbo. 

El compte de Twitter de la Policia espanyola ja ha alertat més d’un cop d’aquest tipus d’estafes que arriben habitualment a través de les xarxes socials, especialment per WhatsApp que porten algun tipus d’enllaç.

Promocions falses amb les quals roben les dades

La Policia espanyola ha deixat un missatge que posa: «No cauré...» de forma repetitiva, intentant conscienciar a la gent que ho llegeixi que no ha de caure en aquest tipus de mentides. «Únicament volen les teves dades, colar-te programari maliciós o subscriure’t a serveis Prèmium», adverteixen.

Tal com es pot comprovar a les imatges de les estafes que publiquen, són totes molt similars. En totes es menciona que una important marca regala alguna cosa, a Coca-Cola per exemple, una nevera d’exterior, a Ryanair un val de 2.000 euros en viatges de la mateixa companyia, a Bimbo, caixes plenes amb productes de la marca i a Lancôme, un cofre de maquillatge.

Evidentment, tots aquests regals són completament falsos. Els estafadors utilitzen els noms d’aquestes marques importants per tal de captar l’atenció dels usuaris i enganyar-los. Cada un dels missatges conté un enllaç al qual s’ha d’accedir per, suposadament, optar aconseguir el premi.

Dins de la pàgina que s’obre en accedir al missatge, les persones que hi entrin es trobaran una sèrie de preguntes o de camps per omplir amb el que acabaran aconseguint que l’usuari doni totes les seves dades. En aquest moment, llavors, poden fer el que vulguin amb les teves dades personals.

Augmenten les estafes amb promocions comercials falses

Fa un temps, la Policia espanyola va advertir que el nombre d’estafes d’aquest tipus que s’estaven realitzant a Espanya recentment, han augmentat.Marques com Lidl, Ikea, Zara o Spotify ja han sigut utilitzades amb aquesta finalitat. Amb aquesta nova advertència, el cos de seguretat confia que els usuaris siguin més cautes.


Comentaris

envia el comentari