Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Rosa Benito somrient en un acte de Termix

La policia anticorrupció es presenta a casa de Rosa Benito i Telecinco tremola

Rosa Benito assenyalada a una trama policial sense precedents

Rosa Benito s'ha emportat l'ensurt de la vida quan la policia anticorrupció s'ha personat al seu domicili. La col·laboradora de Ya son las ocho es troba al mig de la polèmica després de l'estrena de Montealto i del seu enfrontament amb Jorge Javier.

 

Ha estat l'exdona d'Amador Mohedano la que publicava un tuit on informava els seus seguidors d'aquesta visita inesperada. Una visita que no té res a veure amb la guerra que manté oberta amb la seva neboda, però que la col·loca en una situació delicada.

Rosa Benito sorpresa a casa seva per la policia anticorrupció

Eren poc més de la una del migdia quan la Rosa publicava un missatge que sorprenia tots els seus seguidors. «La policia anticorrupció s'han personat a casa meva», començava dient, anunciant aquesta peculiar visita.

Tot i això, no es trobava al seu domicili i ha hagut de facilitar les seves dades. «Jo no hi era, tot bé, ja tenen el meu telèfon, aniré a declarar quan em citin, us aniré explicant, la investigació segueix el seu curs», explicava.

Amb aquestes paraules, Rosa deixava els seus fans amb la boca oberta i intrigats per la causa que el portarà als jutjats d'aquí poc. Afirma que la investigació segueix el seu curs, però no dona més detalls sobre què es tracta.

Tot i això, que els agents anticorrupció anessin a casa seva entraria dins del protocol establert per a la investigació de l'Operació Delux. Una trama que afecta un bon nombre de famosos que hauran de declarar els pròxims dies, tal com informa La Razón.

Rosa Benito podria ser una de les afectades a l'Operació Delux

La Unitat d'Afers Interns del Cos Nacional de Policia va iniciar fa dos anys una investigació que afecta de ple diverses cares conegudes. La raó se sustenta en una possible trama on alguns paparazzis podrien haver tingut ajuda policial per obtenir dades personals de famoses.

«És que ell ho sap tot, no sé com ho fa, però últimament ho sap tot de tots», es queixava Belén Esteban fa uns dies. I ho feia assenyalant Gustavo González i com sempre feia servir informació d'alguns famosos.

Rosa Benito parlant amb uns reporters
Rosa Benito podria haver estat investigada sense saber-ho | GTRES

Això és precisament el que tracten d'esbrinar els investigadors. Se sospita que alguns agents podrien haver donat dades sobre la vida privada de gent coneguda gràcies a figurar a arxius oficials. Una pràctica considerada com a delicte i que podria comportar problemes legals.

De moment, es coneix que una desena de famosos han estat cridats a declarar en qualitat d'afectats, entre ells, Belén Esteban. Rosa Benito podria ser una altra de les perjudicades i per això la visita de les autoritats anticorrupció.

Atenent les paraules de la col·laboradora, aviat anirà donant més informació sobre la seva visita als jutjats.

Una trama molt tèrbola que podria acabar amb penes de presó

Assumptes Interns treballa sense parar per intentar arribar al fons de la investigació. Es tracta d'una operació que volien portar en secret, però que va sortir a la llum gràcies a la de Paracuellos.

L'objectiu era no cridar l'atenció dels implicats fins a tindre tota la informació disponible. Se sospita que hi ha una trama formada per periodistes i policies que treballen junts per treure a la llum dades íntimes de famoses.

Rosa Benito amb Belén Esteban
Belén Esteban també és una de les afectades per l'Operació Delux | GTRES

Dades com ara multes de trànsit, cotxes en propietat, informació sobre els domicilis o infraccions greus, intercanviats per donar-los publicitat. És a dir, els agents de policia els facilitaven informació dels famosos als paparazzis.

La investigació està molt avançada, ja que cada agent deixa rastre cada vegada que entra a les bases de dades policials. A més, han de tenir una autorització que justifiqui el motiu de la consulta.

Si aquesta informació obtinguda es fa pública i és compartida, aleshores s'estaria entre la possible comissió d'un il·lícit penal.