IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Policia Nacional alerta d'una nova estafa que circula per Whatsapp i afecta Spotify

Es tracta d'un missatge que ofereix una subscripció al servei 'Premium'

Spotify planea hacer pagar a todos sus usuarios por sus contenidos.
Han suplantat la identitat de Spotify per beneficiar-se econòmicament dels seus usuaris obtenint dades personals | Cedida

Fa temps que Whatsapp és una plataforma líder en missatgeria instantània, gairebé tothom l'utilitza per comunicar-se i és de gran ajuda, però hi ha ocasions en què el que circula no ens beneficia gens. Així com els missatges falsos que s'envien en cadena i no ens hauríem de creure perquè són una trampa.

Molts usuaris han rebut missatges d'alerta o oferint un servei que realment no existeix. L'objectiu d'aquest tipus d'estafa és conèixer les teves dades personals i aprofitar-les per beneficiar-se econòmicament.

A més, en alguns casos els autors suplanten la identitat de grans empreses o plataformes digitals per aconseguir obtenir les dades personals. Per això, la Policia Nacional treballa constantment i avisa de les noves estafes que sorgeixen per intentar evitar situacions com aquestes i les seves conseqüències.

Falsa subscripció a Spotify Premium

En aquesta ocasió, l'empresa Spotify ha estat l'afectada per aquestes accions il·legals. El popular servei de música 'in streaming' és utilitzat per milions de persones arreu del món i, fins i tot, hi ha l'opció de contractar el servei 'Premium' que permet l'accés il·limitat a totes les cançons i sense publicitat que interrompi el teu moment.

Concretament, és aquest servei 'Premium' el protagonista, ja que per Whatsapp està circulant un missatge que ofereix una d'aquestes subscripcions i t'indica l'enllaç al qual hauries d'accedir per obtenir-lo. Tanmateix, si fas clic, s'obra una pàgina en què et demanen certes dades personals i, encara que l'explorador la marca com a segura, no ho és.

Trucar per saber la veritat

Davant aquestes mentides, és molt important estar alerta per no caure en la trampa. Una de les millors estratègies és trucar a l'empresa que suposadament hauria enviat l'oferta i preguntar sobre la seva veracitat. D'aquesta manera, prevenim qualsevol perill com és el fet de proporcionar les nostres dades bancàries.

Altres estafes 

Hi ha moltes estafes arreu del món, de fet, la Guàrdia Civil fa poc va alertar d'una relacionada amb la Declaració de la Renda, on un presumpte assessor fiscal enviava un missatge a l'usuari per obtenir les seves dades indicant que havia de fer aquest tràmit.


Comentaris

envia el comentari