IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les estafes dels revisors del gas, una tendència cada vegada més estesa i que la Policia Nacional vol evitar

Les distribuïdores de gas «sempre avisen amb temps, per carta i fixen una cita», quelcom que eviten els estafadors

Unidad de Ciberdelincuencia de la Policía Nacional
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional | CNP

La Policia Nacional s'ha vist forçada a informar sobre una estafa que guanya cada vegada més adeptes. A conseqüència de l'onada de denúncies pels enganys que pateixen tots aquells que obren la porta de casa a falsos revisors del gas, el cos policial no ha tingut altra opció que frenar aquesta nova 'moda' enumerant les precaucions que s'han de prendre per evitar caure en aquest parany.  

Servint-se de Twitter, el cos espanyol ha recomanat a tots aquells que rebin una visita inesperada d'unes persones que asseguren ser professionals del sector, que no se'n refiïn sota cap circumstància. 

«Desconfia» dels revisors de gas

«Ring, ring! El revisor de #gas! Desconfia!». Així comença el seu relat la Policia Nacional per demostrar que aquesta és una estafa d'allò més comuna i que ens pot atrapar a tots. Per això mateix, els membres del cos recorden que les distribuïdores de gas «sempre avisen amb temps, per carta i fixen una cita», quelcom que dista molt de la pràctica d'uns estafadors, que irrompen sense avisar prèviament als domicilis.

Expliquen també que els treballadors d'aquest tipus de serveis «mai cobren en efectiu», perquè els pagaments pels subministraments de llum aigua i, en aquest cas, gas, «sempre» es realitzen a través de «la teva factura». En cas de dubte, finalment, recomanen «posar-te en contacte amb la companyia subministradora del servei».

Les persones grans, les víctimes habituals

El desconeixement i l'excés de confiança de les persones grans acostuma a ser determinant. Per la qual cosa, doncs, els membres del cos policial expliquen que s'ha d'anar amb compte, sobretot en el cas dels més grans.

Per cloure, el cos alerta també sobre la possibilitat que aquests revisors ficticis arribin a contactar prèviament amb les seves futures víctimes, per així guanyar-se la seva confiança i esvair tota mena de dubtes.


Comentaris

envia el comentari