IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La polifacètica dona de Puigdemont, Marcela Topor, sorprèn a tothom

És periodista, llicenciada en filologia anglesa, actriu, una independentista declarada i també ‘bruixa’

Carles Puigdemont y Marcela Topor
Carles Puigdemont i Marcela Topor | ACN

Com recull 'Vozpopuli', la dona de Puigdemont, Marcela Topor, ha sorprès a tothom. Es tracta d'una dona de 39 anys, d'origen romanès, i que destaca pel seu gran positivisme, les seves ganes de treballar i la seva gran alegria. La primera dama catalana destaca, a més, per ser una persona especialment discreta: només se l'ha vist en una ocasió; el dia en què Puigdemont va ser investit president al Parlament. Marcela, també coneguda pels seus amics com Mars, exerceix de periodista, es va llicenciar en filologia anglesa i va viure les repressions pròpies d'una dictadura, en concret, la dictadura de Nicolae Ceausescu, afí al règim comunista.

Marcela Topor en televisión
Marcela Topor a la televisió | CatalunyaDiari

 

Marcela, igual que la seva parella, sent amb intensitat la crida independentista des d'abans que s'iniciés el procés, tal com es dedueix d'alguns dels seus treballs. De fet, en una de les entrevistes que va concedir en el passat, va assegurar que «Catalunya i Espanya són dues realitats diferents», per exemplificar-ho va relatar una anècdota personal sobre un viatge que va realitzar amb Puigdemont a França. Allí, en ser preguntats d'on eren, Puigdemont «li va explicar que Catalunya no és Espanya, que es parla català, que... A mesura que un s'interessa per Catalunya, li queda clar que és una realitat amb personalitat pròpia».

Sobre la seva història d'amor amb l'actual president català, Marcela va explicar que es van conèixer mentre ella treballava com a actriu: va ser mentre estava de gira amb Ludic Theatre, que es van conèixer. Aleshores, Puigdemont exercia de director de la Casa de la Cultura de Girona, la qual cosa va afavorir la trobada. Després de conèixer-se Marcela va tornar al seu país natal, encara que van seguir mantenint el contacte per carta i per telèfon, fins que la cosa es va tornar seriosa. Dos anys després de la primera trobada, van contreure matrimoni. Ho van fer dues vegades: una a Roses, i una altra a Romania.

Marcela Topor con Pilar Rahola
Marcela Topor amb Pilar Rahola | TV3

 

Sobre Marcela, a més, destaquen tota classe de coses, entre elles la seva afició per la bruixeria: es tracta d'una cosa cultural molt arrelada a Romania, i es veu, que recorre de forma freqüent als esperits. De fet, segons es diu, Marcela té el do de profetitzar el futur en funció de tot un seguit d'auguris naturals. El més sorprenent de tot l'assumpte és que sembla que Carles Puigdemont també creu en aquestes coses. Finalment, i tenint en compte com està la situació independentista a Catalunya, molts es pregunten què succeiria si l'actual president català acabés a la presó. La resposta per a tots dos és senzilla: ell ho acceptaria per la causa, tal com ha defensat en més d'una ocasió; i ella també. Citant les seves paraules per a una entrevista, va assegurar que: «Estem preparats per a tot. M'adaptaré, com he fet fins ara a la decisió de Carles».


Comentaris

envia el comentari