La Pompeu Fabra, valorada com la millor universitat d'Espanya per tercer any consecutiu

La Universitat Politècnica i l'Autònoma de Barcelona i la Rovira i Virgili de Tarragona apuntalen la llista

Els estudiants hauran de respondre a preguntes de tipus test.
Estudiants en una Universitat, en una imatge d'arxiu | Cedida

La Universitat Pompeu Fabra és la millor universitat d’Espanya. Per tercer any consecutiu, el centre educatiu barceloní ha estat escollit com la millor plaça educativa de l’estat per sobre de grans centres de prestigi arreu del país com la Universitat Carlos III de Madrid, la Politècnica de Barcelona i l’Autònoma de Madrid.

U-Ranking, així mateix, valora la universitat barcelonina principalment per tres factors que resulten troncals: el seu alt i depurat rendiment en investigació, la seva marcada vocació internacional i el gran pes que s’atorga a Màsters i Doctorats a la seva oferta acadèmica.

Imatge d'arxiu de la Pompeu Fabra
Imatge d'arxiu de la Pompeu Fabra | Cedida

 

La Universitat Politècnica, la Rovira i Virgili l’Autònoma, entre les més valorades

No només la Pompeu s’erigeix com un dels millors centres educatius de l’estat. L’enquesta d’U-Ranking, que analitza un total de 61 universitats situades a la geografia espanyola —48 de les quals són públiques—, conclou que la Universitat Politècnica de Barcelona ocupa la segona posició, i la Universitat Autònoma de Barcelona i la Rovira i Virgili de Tarragona s'instal·len a la quarta posició del rànquing.

Aquest, però, compta amb una peculiaritat. Ja que tot i analitzar i comptar amb més d’una seixantena de centres, el rànquing només valora 12 posicions diferents dutes a terme  a partir del balanç total de 25 indicadors.

Per això mateix, doncs, la Politècnica comparteix el número 2 amb la Universitat Carlos III de Madrid i l’Autònoma de Barcelona i la Rovira i Virgili de Tarragona ho fan amb la Universitat de Cantàbria i l’Autònoma de Madrid.

Girona i Lleida, a la meitat

De 12 posicions, la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida n’ocupen la sisena. Aquesta posició, així mateix, també és ocupada per la universitat barcelonina Ramon Llull, mentre que la Universitat de Barcelona ocupa la cinquena plaça.

Finalment, per trobar la Universitat de Vic, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Internacional de Catalunya hem de descendir fins a la novena plaça.


Comentaris

envia el comentari