Pontons, el municipi català on la major part dels veïns són independentistes però governa el Partit Popular

A les eleccions locals els populars sempre aconsegueixen la majoria absoluta

Pontons és l'únic municipi català governat pel PP | Festa Catalunya

Pontons, a la comarca de l'Alt Penedès i amb 453 habitants, és l'únic municipi governat pel Partit Popular a Catalunya. Per arribar-hi, cal recórrer una carretera envoltada per arbres i vegetació, al costat del riu Foix. El senyal del telèfon mòbil desapareix durant tot el recorregut, i el trajecte es torna molt lent quan s'arriba al poble, situat a uns 600 metres per sobre del nivell del mar, i en mig de muntanyes i horts, segons explica 'El HUFFPOST'. Pontons està aïllat geogràfic i políticament, ja que dels 947 municipis que hi ha al nostre país, és l'únic que compta amb un alcalde popular. Tot i així, el primer que rep al visitant és una estelada penjada just a l'entrada de la primera casa, i durant les últimes eleccions autonòmiques Junts pel Sí i la CUP van aconseguir més del 50% dels vots. Amb tot, quan arriben les eleccions locals el Partit Popular arrasa. 

El responsable és el conservador Lluís Caldenteny, un septuagenari d'ulls blaus, bigoti blanc i un somriure molt curiós, que s'ha convertit en el miralre de política catalana. Aquest enginyer industrial, que té com a principal referent polític José María Aznar, considera que el seu èxit es deu a la bona gestió, i al seu estil «sense pèls a la llengua». Però aquest alcalde també ha protagonitzat diverses polèmiques. L'any 2005 va assegurar que els homosexuals estan «tarats», i va advertir que es negaria a casar-los. «Soc una persona de formació catòlica i defenso la família. Per a mi és una desviació», assegura des del seu despatx, abans de deixar clar que «ell no és homosexual». Caldentey tampoc amaga la seva poca estima als magrebins, un col·lectiu que considera «massa protegit».

Naturalment, la seva visió sobre l'independentisme també contrasta amb la de gran part dels seus veïns. L'alcalde considera que Rajoy està tardant massa en intervenir l'autonomia de Catalunya i aplicar l'article 155 de la Constitució, perquè creu que l'independentisme és com «com un càncer». A més, assegura que a Pontons no votarà ningú, com ja va passar durant la consulta del 9N, quan el municipi va ser un dels cinc on no es va poder expressar el vot. Amb tot això, com és possible que l'alcalde porti governant des de fa 18 anys? Una passejada pel poble confirma que Caldentey té el respecte dels seus veïns, perquè «és molt bona persona i fa molt pel poble», segons explica Sole Rabell, de 68 anys. Són perfils com el d'aquesta veïna els que proporcionen la majoria necessària al Partit Popular perquè governi de forma continuada. Tot i així, i malgrat la gran confiança, el batlle no sap si es tornarà a presentar. Molts veïns asseguren que, el dia que no es presenti Caldentey, segurament deixaran de votar als populars.


Comentaris

envia el comentari