A l'espera que el rei Felip finalitzi la seva quarantena després que algú del seu entorn més pròxim donés positiu en Coronavirus, la reina Letícia és, ara, qui acudeix a tots els actes monàrquics als quals hauria d'haver acudit el seu marit.
Sembla que els pitjors malsons de la reina Sofia i les infantes Elena i Cristina s'ha fet realitat: Letícia Ortiz ha pres el control de la institució després de la baixa del rei Felip per Coronavirus. Ara, és la reina d'Espanya qui es passeja pels principals actes públics presumint de la seva proximitat i naturalitat.
La revista 'Más' ha tret una icònica portada amb la reina Letícia i la reina emèrita Sofia com a protagonistes, on es posa l'accent principalment en la incomoditat que podria estar patint la dona del rei emèrit davant aquesta situació.
La reina Sofia, poc partidària que Letícia ocupi el lloc del seu fill
Per tots és conegut la poca simpatia que la reina emèrita té cap a la reina Letícia. De fet, són diverses les ocasions on hem pogut veure la tibant relació que mantenen, especialment en el famós capítol de l'església de Palma que va portar al rei a haver d'intervenir entre tots dos i que li va costar fortes crítiques per part de tota la ciutadania espanyola.
Lluny d'estar sola en el seu propòsit de veure relegada a un segon pla a qui fos presentadora dels informatius, la reina emèrita compta amb el suport de les seves dues filles, la infanta Cristina i la infanta Helena, que mai han vist amb bons ulls el constant protagonisme que se li dona a la reina sobre el seu germà.
I és que, per a la reina Sofia tota la responsabilitat de la Corona ha de recaure en el rei, i així ho ha defensat sempre, arribant fins i tot a assegurar que un rei mai havia d'abdicar ni deixar en mans d'uns altres les seves funcions.
Abans que es conegués que el rei emèrit Don Joan Carles anava a jubilar-se, la reina Sofia assegurava el següent, segons ha recollit en el seu moment la revista 'Vanitatis': «Abdicar? Mai! El rei no abdicarà mai. Ni ho parlem mai. Es dona per sobreentès que regnarà fins a la mort. A un rei només ha de jubilar-lo la mort. Tret que... El desitjable, el convenient per l'assentament de la mateixa institució en els temps nous d'Espanya és que el Rei mori en el seu llit i algú digui: el Rei ha mort, visca el rei! Jo això ho vaig viure a la meva casa, a Atenes. Quan va morir el meu pare, immediatament el primer ministre va aclamar al meu germà Constantino com a nou rei».
Però, què és el que ha provocat aquest distanciament entre les dues reines? Al llarg d'aquests anys han estat molts els moments en els quals a opinió d'ambdues xocava de manera dràstica.
El suport de la reina Letícia a Jaime de Marichalar després de la seva separació de la infanta Helena i la postura adoptada per aquesta després del Cas Noós, ha provocat que la dona del rei emèrit hagi decidit posar distància amb la dona del seu fill.
I no és per a menys. Segons el cercle més pròxim a la reina d'Espanya, aquesta va fer tot el possible per marcar distàncies entre la infanta Cristina i el rei Felip, perquè així les seves filles no es veiessin esquitxades per l'escàndol del Cas Noós. Tal ha estat la influència de Letícia en el rei, que fins i tot aquest va decidir no retornar-li a la seva germana les funcions institucionals que tenia abans que Iñaki Urdangarín entrés a la presó.
Sens dubte, la portada de 'Más' no podia ser més adequada en assegurar que la reina Letícia li havia fet un escac i mat a la seva sogra, però també al rei, qui en el seu moment li deia: «No m'agrades, però faré de tu una reina».