IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Posar col, alvocat o coco a l'amanida pot provocar una intoxicació

L'experta en nutrició Svetlana Kogan aconsella controlar el consum d'aquests aliments

Amanida | Cedida

 
 
 
L'amanida vegetal potser no és un plat tan sa com el considerem generalment. Segons Svetlana Koga, experta amb nutrició citada pel Daily Mail, alguns ingredients comuns a les amanides, com la col, l'advocat i el coco poden originar malalties a causa dels alts nivells de coure que contenen.

És cert que el coure és una substància que, en certa mesura, és bona per l'organisme perquè ajuda a la formació del col·lagen, facilita l'absorció del ferro i agilitza el desenvolupament neurològic i el creixement. Però si es consumeix amb excés, hi ha risc d'«intoxicació per coure». En elevades quantitats, aquest component provoca un augment constant de l'adrenalina, que es manifesta en forma de nerviosisme, ansietat o insomni. Kogan assegura que «la sensació que deixa la intoxicació per coure és similar a la de sentir-se nerviós després de veure's tres tasses de cafè».

La nutricionista conclou que un consum excessiu de determinats productes poden contribuir a una sobrecàrrega de coure a l'organisme, per tant, és recomanable «seguir una dieta equilibrada de fruites i verdures i no centrar-se només en una cosa».


Comentaris

envia el comentari