La posició en què dormim pot revelar la nostra manera de ser

La teva manera de col·locar-te al llit estaria relacionada amb el teu caràcter

Es poden establir correlacions entre la manera de dormir i el caràcter
Es poden establir correlacions entre la manera de dormir i el caràcter | CambrilsDiari.cat

En Chris Idzikowsky, un prestigiós investigador que ostenta el càrrec de coordinador a l’Institut del Son del Regne Unit, ha examinat les 6 posicions més freqüents en què ens col·loquem les persones mentre dormim i ha arribat a una interesant deducció: cadascuna d’aquestes postures té un vincle amb una manera de ser concreta.

Aquesta investigació n’amplia una altra que es va dur a terme fa un temps, que va estudiar la postura que mantenim quan dormim en parella i que ens dona molts detalls sobre la qualitat de la nostra relació sentimental. En aquest cas, Idzikowsky va recopilar les diferents correlacions que es poden establir entre la nostra manera de col·locar-nos mentre estem dormint i els nostres caràcters.

La posició mentre dormim i la manera de ser que se’n desprèn

Posició fetal

Aquesta postura, que recorda a la manera de col·locar-se dels fetus durant la gestació, és la més freqüent entre els participants a l’estudi: dormen col·locats així més del 40% dels 1.000 subjectes investigats.

Tots aquells que hi dormen sovint projecten una imatge social d’individus amb un caràcter dur i amb molta autoconfiança, però en el fons són persones sensibles que poden ser tímides amb la gent que coneixen poc. Ara bé, els costa poc agafar més confiança i desinhibir-se fins al punt de poder-se expressar sense reserves.

Posició del tronc

El 15% dels participants en la investigació van adoptar aquesta postura, que es basa en col·locar-se de costat per dormir, però amb les cames i els braços ben estirats, com si formessin un tronc ben rígid.

Els individus que dormen d’aquesta manera són extravertits i els agrada estar dins de cercles socials. Demostren confiança amb tothom, també amb les persones desconegudes, i podrien arribar a l’extrem de ser massa ingenus.

Posició de l’orador

La postura de l’orador, que van adoptar el 13% dels individus estudiats, és molt similar a la manera de dormir que acabem de veure, però tothom que dorm d’aquesta forma es col·loca estenent els braços cap endavant.

En general, la gent que dorm així sovint és més extravertida i oberta, tot i que sol presentar dificultats quan ha de prendre decisions vitals importants i pot pecar de cinisme.

Posició del soldat

El 8% de les persones participants a l’estudi va agafar el son en aquesta postura, que consisteix a dormir  estirat de panxa enlaire.

La gent que dorm així sovint presenta un caràcter reservat i calmat. A banda, els individus que dormen amb la postura del soldat solen tenir moltes aspiracions i solen ser força exigents.

Posició de bocaterrosa

Sovint, els individus que adopten aquesta postura —un 7% dels subjectes que van participar en la investigació— se senten molt a gust mantenint converses i compartint allò que tenen amb els altres. A banda, solen ser persones molt obertes a experimentar noves vivències.

A més, la gent que dorm d’aquesta manera sovint té dificultats a l’hora d’entomar les crítiques i d’assimilar les situacions extremes, a banda de ser més susceptible i patir més intranquil·litat del que hauria de ser normal.

Estrella de mar

Només el 5% dels participants a l’estudi van dormir en aquesta postura, que va esdevenir la menys habitual entre la mostra de subjectes de la investigació.

Dormir així es relaciona amb una personalitat molt lleial, d’algú molt empàtic que sempre escolta els altres i està disposat a donar un cop de mà amb allò que calgui. Sovint, les persones que adopten aquesta postura a l’hora d’agafar el son són força reflexives i cauteloses, i no se senten còmodes quan són el centre d’atenció.

Altres remarques que es desprenen de la investigació

Idzikowsky, a banda de les reflexions sobre el caràcter relacionat amb la postura en què dormim, també va extreure diverses conclusions vinculades amb l’àmbit de la salut:

  • Dormir amb la posició del soldat o l’estrella de mar sovint origina problemes lligats amb la ventilació i fa que la persona ronqui i no descansi bé.
  • Agafar el son de bocaterrosa pot afavorir la digestió.

A banda, l’expert també va indicar que no és fàcil modificar la postura que adoptem en dormir, perquè els nostres hàbits condicionen la posició que escollim a l’hora d’agafar el son. Prova d’això és que tan sols un 5% dels participants en l’estudi van afirmar que cada nit dormien col·locant-se d’una manera diferent.


Comentaris

envia el comentari