La possible relació entre l'envermelliment de la cara en consumir alcohol i l'infart

Estudis confirmen que ambdós factors poden estar relacionats

En alguna ocasió podem observar com hi ha persones que, després d'unes quantes copes, els pugen els colors. De fet, és un símbol força típic, que s'utilitza en l'entreteniment, per destacar a alguna persona que ha pres una mica més d'alcohol que la resta. Tot i així, no sempre ens n'adonem o creiem que és un fet normal, però no ho és. I és que, segons el portal 'SaludFacil', aquest és un indicador relacionat amb la pressió arterial.

L'envermelliment pot arribar a cobrir tota la cara. Foto: SaludFacil

Així, aquest símptoma s'inicia amb un color més suau que, a mesura que s'ingereix més alcohol, va en augment. Habitualment, aquesta coloració la podem observar a la cara, tot i que pot estendre's fins al pit. A banda, aquesta coloració pot anar acompanyada de mal de cap, nàusees i marejos. Uns fets observats en un estudi de Corea del Sud, on es va confirmar que tot plegat està relacionat amb la hipertensió, pel fet que l'organisme no pot processar l'acetaldehid.

Tot i així, segons el portal, hi ha maneres de prevenir aquesta coloració produïda per l'alcohol. La primera i més lògica és no consumir alcohol, tot i així, si es fa un consum moderat o es controla el que es pren, seria una mesura suficient. D'altra banda, també existeixen fàrmacs amb ranitidina i famotidina que alleugen aquest símptoma i que cal prendre, com a mínim, una hora abans d'ingerir alcohol. Tot i així, en notar símptomes d'envermelliment, el millor és visitar un especialista.


Comentaris

envia el comentari