IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Possible sanció de 50.000 mil euros a una escola de l’Opus de Sant Cugat que només contracta professors homes

L’escola només contracta professores per l’etapa de preescolar «per motius de maternitat»

L'entrada al centre Viaró Global School
L'entrada al centre Viaró Global School | Google Maps

El centre Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès, una escola de l’Opus Dei, rebrà molt possiblement una sanció de 50.000 euros per contractar només professors homes en les etapes que van de Primària a Batxillerat, cosa que no es pot fer segons l’actual llei orgànica d’igualtat de gènere. El sindicat CGT va denunciar el centre i ara l’informe de la inspecció que ja s’ha fet proposa una multa per la quantitat indicada.

La denúncia del sindicat CGT es va fer, segons publica ‘El Diario’, degut a que van detectar a la web de l’escola com explicaven que els docents de Viaró «seran sempre homes, excepte a l’etapa d’Educació Infantil». Un escrit que van eliminar en ser denunciats. A partir d’aquest moment Treball es va posar en marxa per tal de realitzar una inspecció al centre.

L’informe d’aquesta inspecció ja feta proposa dues sancions, de 25.000 euros cadascuna, contra l’escola. Una correspon a l’incompliment de la llei per no contractar dones per fer de professores en la majoria de les etapes educatives del centre. L’altre respondria al fet de no promocionar a cap dona als càrrecs directius del centre.

Professores només a preescolar

Com ja hem dit, l’escola només contracta dones per fer de professores dels nens d’Infantil. Segons l’entrevista que es va realitzar a la direcció del centre per part de la inspecció, això es, segons expliquen, «per motius de maternitat i la major proximitat dels nens a la mare durant l’etapa d’infantil».

Aquesta es una escola concertada, el que vol dir que rep fons públics per tal de subvencionar-se. En referencia a això, CGT demana al Departament d’Ensenyament que, en vista del que està succeint al centre, es retirin els fons públics que s’hi destinen.

L’organisme ha explicat a més que la cosa no quedarà aquí, ja que pretenen trobar totes aquelles escoles que com aquesta només contracten homes per tal de denunciar-les com ja ha fet amb Viaró Global School, aquest centre concertat de l’Opus que a més segrega els seus alumnes per sexes.


Comentaris

envia el comentari