La preinscripció escolar començarà el 13 d'abril

Finalitzarà el dia 24 del mateix mes

La consellera d'Ensenyament ha rebut crítiques per part del PP
La consellera d'Ensenyament ha rebut crítiques per part del PP | Cedida

La preinscripció escolar començarà el 13 d'abril i s'allargarà fins al dia 24 del mateix mes. Fins al moment encara no se sabia quan s'iniciaria aquest període però ara ja s'ha donat la data definitiva.

  

Degut a la situació de Catalunya, ara mateix amb un govern controlat per la Moncloa a conseqüència de les dificultats de la investidura i de l'aplicació del 155, s'ha posposat un mes aquest inici de les preinscripcions, cosa que ja es va anunciar a mitjans del passat mes de febrer. Seguirà ampliació.

Per alumnes d'educació infantil i primària i ESO

Aquestes dates de preinscripcions són les que afecten els alumnes de la segona etapa d'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària obligatòria. El provocará aquest endarreriment és que el temps que hi ha entre la preinscripció i la matrícula efectiva sigui més curt del normal.
 

Conselleria va justificar la decisió d'endarrerir les preinscripcions per una demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa. Des d'ensenyament es va dir també que era per facilitar que més alumnes, segons van dir aquest any hi havia hagut més nouvinguts, poguessin arribar a temps al període.

Castellà llengua vehicular a les escoles catalanes

Aquest endarreriment de les preinscripcions arriba just en un moment en què s'ha creat un gran debat com a conseqüència de la voluntat del govern espanyol d'aprofitar el 155 per incloure el castellà com a llengua vehicular a les escoles. Seria precisament a les preinscripcions on els pares i mares dels alumnes podrien marcar una casella per fer estudiar els seus fills en castellà a Catalunya.

La notícia va saltar a mitjans d'aquest mes de febrer tot i que encara no s'ha confirmat si finalment es farà o no, ha generat una gran controvèrsia. De fet els Populars catalans van aprofitar per fer la seva pròpia proposta que consisteix en el fet que a cada municipi o zona d'escolarització hi hagi, com a mínim, un centre de Primària i un centre de Secundària públics, que ofereixin la possibilitat d'estudiar en els dos idiomes, més l'aranès a la Vall d'Aran, així es podria escollir per centre.


Comentaris

envia el comentari