El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, veu positiu el 155 de cara a les empreses

El Banc Sabadell ja va canviar la seva sede fiscal i social a Alacant fa un temps

Josep Oliu, president del Banc Sabadell
Josep Oliu, president del Banc Sabadell | Expansión

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, es mostra convençut que el 155 ha aportat estabilitat a les empreses instal·lades a Catalunya. Així ho va manifestar en una trobada d’empresaris, en concret, la XII Jornada de Negoci Internacional.

Per Oliu l’aplicació d’aquest article que va suposar el cessament del Govern de la Generalitat i la intervenció de l’Administració autonòmica, així com la convocatòria d’eleccions, «ha aportant estabilitat i tranquil·litat a l’empresa». Precisament el Banc Sabadell ja va traslladar la seva seu fiscal i social fora de Catalunya, a Alacant, tot per mantenir una certa estabilitat de cara a una possible independència catalana.

Aquesta va ser una de les primeres entitats a fer aquests famosos trasllats, ara, dos mesos després de l’1-O ja són 2.819 les empreses que han decidit marxar de Catalunya, ja sigui físicament o com el Banc Sabadell a través del canvi d’emplaçament de la seva seu fiscal i social, segons explica ‘La Vanguardia’.

A la trobada hi van assistir uns 300 empresaris tots disposats a compartir experiències i aprendre els uns dels altres. Per això es va fer un debat  sobre internacionalització, de fet tota la jornada va girar en torn l’estratègia empresarial davant un mercat global. En aquest sentit, el conseller delegat Jaume Guardiola va destacar les bones perspectives econòmiques que hi ha tant a nivell global com a Espanya.

També es va posar en valor l’exportació, un tema molt important en el món globalitzat en el que vivim, en aquest punt destacaven Catalunya: «Les empreses catalanes han fonamentat cada vegada més el seu negoci en les exportacions, adaptant-se a la globalització», és el que deia Oliu.
 


Comentaris

envia el comentari