IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El president de RTVE ataca TV3: «TVE no dispararà el rei d'Espanya»

José Antonio Sánchez va defensar, al Senat, el pluralisme informatiu de l'emissora pública durant el conflicte català

Imagen de José Antonio Sánchez, actual presidente de RTVE
José Antonio Sánchez, president de RTVE, no va dubtar en atacar a TV3 | CatalunyaDiari.com

«TVE no dispararà al rei d'Espanya, cap presentador titllarà de 'pispes', 'sarnosos de merda' ni 'cabrons' als espanyols. No s'explicarà als nens, en un programa infantil, que Espanya empresona a persones per ser independentistes. Així mateix, tampoc cremarem la Constitució». Així de dur ha estat el president de RTVE, José Antonio Sánchez, durant una compareixença al Senat, en clara referència a la televisió pública catalana.

Sánchez es va presentar davant el Senat, on se'l va citar per analitzar el cobriment mediàtic exercit per l'emissora pública davant el conflicte català. El president de Radiotelevisió Espanyola va negar que, a partir de l'1 d'octubre, s'exercís un posicionament partidista i, per demostrar-ho, va atacar TV3, la seva homòloga a Catalunya. Sánchez, de fet, va acusar el canal públic català d'utilitzar les seves emissions per defensar els interessos dels independentistes.

La complicada objectivitat periodística 

El president de TVE va assegurar que la planificació informativa que ofereix el seu mitjà es caracteritza per la «neutralitat» i el «pluralisme informatiu». De fet, en referència als dos adjectius que predominen, segons ell, a TVE, el mateix Sánchez va assegurar que se seguirà mantenint neutral de cara al conflicte català.

Al fil de la crítica a TV3, el màxim mandatari de RTVE va tornar a fer referència a la denúncia presentada pel Consell d'Informatius de TVE. En aquest context, va recordar que la Junta Electoral Central no havia corregit cap informació presentada per la televisió, a diferència del que ha passat amb la cadena catalana, on «encara no ha començat la campanya i ja els han cridat l'atenció».


Comentaris

envia el comentari