El preu de la bombona de butà experimenta una baixada de gairebé un 5%

El preu de la bombona de butà serà de 13,96 euros a partir del pròxim dimarts, 20 de març

El precio de la bombona de butano baja casi un 5%
El preu de la bombona de butà baixa gairebé un 5% | cedida

La primavera arriba de la maneta d'una gran notícia per a les nostres butxaques. A partir del pròxim dimarts, 20 de març, el preu mitjà de la bombona de butà experimentarà una baixada d'un 4,9%, segons ha publicat avui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). 

La reducció esmentada, d'altra banda, farà que el preu de la bombona serà de 13,96 euros, gairebé un euro menys que el preu actual: 14,68 euros. El perquè d'aquesta baixada es deu a l'ostensible descens del preu de les matèries primeres amb les quals compta el servei.

El butà, un 5% menys

És la notícia destacada del BOE d'aquest dilluns, 19 de març. S'ha de destacar també que aquesta és la primera rebaixa del 2018 i trenca amb la tendència alcista de les dues darreres revisions.

Al fil de la reducció, doncs, el preu màxim de la clàssica bombona de 12,5 quilos experimentarà un descens total de 72 cèntims d'euro. Així doncs, amb un preu de sortida de 13,96 euros per bombona de butà, el servei viu la primera reducció del 2018 i aquesta es perllongarà fins a finals de maig, quan es faci la següent revisió.

Dades i preus del butà des del 2016

La tendència ha estat —per tradició— clarament alcista. En la darrera revisió del passat mes de gener, el preu de la bombona va pujar un 1,6%; i ja heretava una tendència alcista del passat novembre de 2017: on el preu va pujar un 2,1% més

La crescuda, finalment, es devia al fet que el preu havia caigut gairebé un 5% en les últimes 4 revisions. Així doncs, és presumible que a la pròxima revisió de maig la tendència, després d'aquest descens del 4,9%, torni a pujar.            


Comentaris

envia el comentari