IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Primark es disculpa per unes samarretes sobre 'The Walking Dead' i les retira del mercat

Els clients van descriure la samarreta com «una vergonya»

L'empresa Primark ha hagut de retirar del mercat unes samarretes que va posar a la venda sobre l'exitosa sèrie de zombis The Walking Dead. En la samarreta van posar el lema que va utilitzar la sèrie en el seu episodi final de la sisena temporada. La retirada d'aquesta peça de roba es va dur a terme perquè un comprador anomenat Ian Lucraft va presentar una queixa formal sobre el missatge després de veure-l en una sucursal de l'empresa a la localitat de Sheffield. A més, molta gent ha criticat durament aquesta samarreta i l'ha ratllat de «vergonyosa».

Segons va explicar l'home al mitjà The Sheffield Star, «va ser molt ofensiu i només puc pensar que ningú es va adonar dels missatges ocults que porta la samarreta». El lema que podem trobar en aquest jersei és «Eeny meeny miny moe». Aquesta frase és una rima popular de nens molt popular i utilitzada en jocs, creada el 1820. Però el seu significat real i al que la sèrie es referia era que, en un dels seus capítols, utilitza aquesta frase per matar a diverses persones amb un bat.

A més, la samarreta conté un gran bat de beisbol americà, embolicat amb un filferro de pues i cobert de sang. Segons explica Ian, «aquesta imatge es relaciona directament amb la pràctica d'agredir als negres a Amèrica. En una amenaça directa d'un atac racista, i si jo fos negre, no m'agradaria veure aquestes samarretes en cap lloc». En la carta que va enviar Ian també criticava que no era la primera vegada que succeïa un error com aquest, «suposo que amb alguns incidents passats que veig que han succeït amb els productes de Primark, estan ansiosos d'evitar més mala publicitat i no van voler ofendre a altres compradors. Per això mateix, puc veure que el seu lloc web té una gran responsabilitat corporativa, pel que espero que es retiri la samarreta de la venda de forma immediata».

Un portaveu de Primark va contestar l'home que «la samarreta en qüestió era mercaderia amb llicència per a la sèrie de televisió d'Estats Units, The Walking Dead, i la cita i la imatge es van agafar directament de la sèrie». Finalment, el responsable va demanar disculpes per «qualsevol possible ofensa causada pel seu disseny, que va ser totalment involuntari» i es va disculpar «sincerament per això». A continuació, us mostrem el moment de la sèrie que fa referència a la samarreta.


Comentaris

envia el comentari